Noslēgusies lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā”Programmas pasākumus aktīvi apmeklēja gan individuāli interesenti, gan bērnu vasaras nometņu grupas. Trīs mēnešu laikā programmā iesaistījās kopskaitā 193 individuālie dalībnieki un 1354 bērni no vasaras nometnēm.

 

No jūnija līdz pat augusta beigām ik ceturtdienu Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs tika rīkotas saistošas un saturiski daudzveidīgas nodarbības, kuru laikā bērni varēja papildināt savas zināšanas par dažādām tēmām, lasīt un apspriest grāmatas, radoši izpausties un izklaidēties jautrā un draudzīgā domubiedru pulkā. Īpašu atsaucību no bērnu puses guva viktorīnas un konkursi, galda spēļu turnīri, teātra spēlēšana, mīklu minēšana, dzejas stundas un stāstnieku laboratorijas. Augusta pēdējā ceturtdienā bibliotēkās notika programmas noslēguma pasākums, kura laikā tika apbalvoti uzcītīgākie un aktīvākie dalībnieki. Bērni saņēma saldumus, piemiņas veltes un biļetes uz kino.

 

Latgales Centrālajā bibliotēkā trīs vasaras mēnešu garumā tika uzņemtas bērnu vasaras nometņu grupas, kurām tika piedāvāts tematisks pasākums “Krāsainā putnu pasaule”. Ļoti pieprasīts bija arī Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centra piedāvājums bērnu vasaras nometņu grupām – tematiski pasākumi, kas ļāva interaktīvi un bilingvāli iepazīt ASV pilsētas, sporta tradīcijas un kultūras īpatnības.

 

Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī nākamgad, kad pilsētas bibliotēkas vērs durvis gan jauniem programmas dalībniekiem, gan tiem, kuriem “Skaistā vasara bibliotēkā” jau ir kļuvusi par tradicionālu brīvā laika pavadīšanas veidu skolas brīvlaikā.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv