Tas tika realizēts biedrības „KIT” izsludinātajā projektu konkursā „Radošā ideja vienu…” (finansiāli atbalsta Saldus novada projektu fonds 

biedrības projektā „Radošā ideja vieno…”). Projektu konkursā piesaistītais finansējums 540.72 euro.

Projekta mērķis bija saturīga brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošana un radošo spēju attīstīšana bērniem un jauniešiem Kursīšu pagastā, izmantojot dažāda veida spēles.

Projekta laikā iegādāta tehnika un materiāli, kā arī apmaksāti pakalpojumi, lai izveidotu spēles, puzles un noorganizētu spēļu dienu Kursīšu pamatskolā.

Projektā iegādāts A3 laminators un papīra giljotīna. Lai izgatavotu lielformāta spēles, kuras var spēlēt laukā un telpās, dažādās auditorijās, tika iegādāta eļļas krāsa, saplāksnis, krāsainais papīrs, laminēšanas plēves un citi materiāli spēļu veidošanai.

No vecajām fotogrāfijām tika izgatavotas 7 dažāda lieluma puzles ar Kursīšu pagasta vēsturisko apbūvi, kuras vairs nav, tādā veidā popularizējot kultūrvēsturisko mantojumu. Attēls un apraksts par ēku dos zināšanas visiem, kuri liks puzles.

Sadarbībā ar Saldus novada atmiņas institūcijām (bibliotēkām, muzeju, vēstures krātuvītēm), skolotājiem, kultūras darbiniekiem un citiem interesentiem tika iesākta veidot intelektuālā spēle “Saldus novads”, kurā tika apkopoti jautājumi par Saldus pilsētu un novada pagastiem ietverot tādas tēmas kā personības, vēsture, kultūra, mūsdienas, daba un citas. Tā kā ne visi pagastu ļaudis un institūcijas atsaucās aicinājumam, tad spēle nav pilnībā pabeigta, bet iesāktais darbs tiks turpināts.

Projektā tika plānotas vairākas aktivitātes – spēļu izstāde un meistarklase, spēļu veidošanas darbnīca, pasākums spēļu diena.

6.oktobrī notika spēļu veidošanas darbnīca, kuras laikā lieli un mazi kursīšnieki, izmantojot projekta laikā iegādāto tehniku un materiālus, veidoja dažādas lielformāta spēles – riču-raču, dambrete, domino, “Jautrie mērkaķīši”. Spēli “Muciņas” izgatavoja Dace Meļķerte individuāli. Darbnīcā piedalījās – Ance Griķe, Emīls Griķis, Matīss Melnbārdis, Rihards Gotfrīds, Ilzīte Griķe, Mārtiņš Lagzdons, Agnis Griķis. Palīdzīgu roku pielika Žanis Bergmanis.

21.oktobrī Kursīšu pamatskolā notika projekta noslēguma pasākums “Spēļu diena”. Uz pasākumu tika aicināti lieli un mazi kursīšnieki, lai kopā pavadītu dienu un spēlētu projekta laikā tapušās spēles. Skolēni un pieaugušie tika sadalīti vairākās grupās un katrai grupai bija iespēja izmēģināt visas piedāvātās spēles. Bija iespēja spēlēt lielformāta riču-raču, dambreti, domino, spēli “Jautrie mērkaķīši” un “Muciņas”. Radoši varēja izpausties smilšu animācijas darbnīcā, iepazīt Kursīšu kultūras vēsturi liekot dažādas puzles ar seno Kursīšu apbūvi, iztrakoties piepūšamajās atrakcijās un izzināt Saldus novadu intelektuālajā jautājumu spēlē “Saldus novads”. Liels paldies pasākuma atbalstītājiem un saderības partneriem – Kursīšu pamatskolai un tās darbiniekiem.

Plānoto seno un mūsdienu spēļu izstādi un meistarklasi neizdevās noorganizēt mazās iedzīvotāju atsaucības dēļ.

Projektā un tā aktivitātēs kopumā iesaistīti gandrīz 100 Kursīšu pagasta iedzīvotāji.

Projekts ir ilgtspējīgs, jo tā laikā iegādātā tehnika tiks izmantota citās biedrības un pagasta institūciju aktivitātēs un pasākumos, izgatavotās spēles varēs spēlēt bibliotēkas apmeklētāji, bērni skolā un bērnudārzā, ja būs interese spēles varēs arī iznomāt citām Saldus novada iestādēm un biedrībām.

Informācija par projekta pasākumiem, fotogrāfijas no aktivitātēm bija pieejamas dažādos informācijas kanālos – Kursīšu lapā un bibliotēkas profilā – www.draugiem.lv un www.facebook.com, Kursīšu pagasta informatīvajā izdevumā ”Kursīšnieks”, informatīvajā izdevumā “Saldus Novada vēstis”,  www.saldus.lv , www.kursisi.lv, www.biblioteka.lv, laikrakstā “Saldus Zeme”.

Projekta retrospekcija galerijā – http://www.draugiem.lv/biedriba.kabata/gallery/?aid=64572602