Mazās Jūlijas un viņas ģimenes ceļojums ar kuģi “Hurtigruten” Norvēģijas ziemeļos no pilsētas Trumse uz Svolvēru ir aizraujošs stāsts ne tikai mazajiem lasītājiem. Ziemeļnorvēģijas kultūras vēsture, gleznainā un skarbā ziemeļu daba, neparastās baltās naktis, piedzīvojumi un jauni draugi, kā arī pavisam īsts norvēģu trollis no Trollfjordas kā lieliem, tā maziem liks izjust ceļojumu prieku un satraukumu, bēdāties par to, ka pieaugušie vienmēr ir aizņemti, iemācīties lūgt piedošanu un pat sadraudzēties ar trolli.

Grāmatas “Ķerot trolli” autore Sesīlija Lanesa ir juriste, kura pasniedz studentiem bērnu tiesību jautājumus, pie grāmatas ķērusies savu trīs bērnu iedvesmota. Autores bērni Jūlija, Olafs un Ragni ir aktīvi piedalījušies grāmatas manuskripta tapšanā. Grāmata ir tulkota astoņās valodās (norvēģu, angļu, vācu, franču, spāņu, itāļu, krievu un latviešu), bet jau pavisam drīz autore ir iecerējusi to izdot 17 valodās, kā arī izveidot tās digitālo versiju.

Grāmatas tapšana un veiksmīgā sadarbība ar Latviju norvēģu autori ir iedvesmojusi veidot sadarbības projektu starp divām skolām Rīgā un Norvēģijas ziemeļos Altā.

Grāmatas atklāšanā būs iespēja tikties ar autori un grāmatas mākslinieci, noklausīties fragmentus no grāmatas, aplūkot Ziemeļnorvēģijas ainavas, kā arī grāmatas ilustrāciju oriģinālus, kuri būs skatāmi bibliotēkā līdz 30.jūnijam. Pasākumā piedalīsies mūziķis Arnis Miltiņš. Par atbalstu grāmatas latviešu tulkojuma tapšanā un pasākuma organizēšanā autore pateicas privātiem sponsoriem, kā arī Norvēģijas vēstniecībai Latvijā.