Nodarbības notiek Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā katra mēneša pēdējā piektdienā. Katrā nodarbībā bērni saņem arī uzdevumus, lai kopā ar vecākiem darbotos mājās un nostiprinātu zināšanas par bibliotēkā redzēto un dzirdēto .Šajā mācību gadā jau īstenotas četras nodarbības.

 

Septembrī skoliņas dalībnieki iepazinās ar aizraujošo bibliotēkas pasauli, viens ar otru un krāsainajām bilžu grāmatām, kas ikvienu aicina lasīt, mācījās izgatavot jautro grāmatzīmi.

 

Oktobra nodarbībā „Latvijas meža zvēri” bērni apskatīja grāmatas par dzīvniekiem, iepazinās ar dzīvnieku ziemošanas paradumiem. Tos labāk izprast palīdzēja meža makets ar dzīvniekiem un no dabas materiāliem veidotie dzīvnieku mājokļi. Radošajā darbnīcā bērni gatavoja ezīti un atstarotāju.

 

Novembra nodarbība “Svētku mēnesis” tika veltīta Latviešu tautas pasakām un teikām. Mazie ogrēnieši iepazinās ar pasaku un teiku grāmatām,  katrs sašuva un izrotāja savu papīra cimdiņu, lai kopā izlasītu un izspēlētu pasaku „Vecīša cimdiņš”.

 

Decembra nodarbība „Ziemassvētki sabraukuši” notika 15.decembrī. Tās laikā visa bibliotēka tika pieskandināta ar bērnu čalām. Nodarbības laikā bērni tika iepazīstināti ar Ziemassvētku tradīcijām un grāmatām par Ziemassvētkiem. Bērni klausījās tautasdziesmas un dzejoļus par Ziemassvētkiem. Ar lielu aizrautību un rūpību mazuļi no papīra gatavoja svētku dekorus – eglīti vai sniegpārslu, veltīja viens otram Ziemassvētku dzejolīšus un devās kopīgās rotaļās.

 

Nākamā nodarbība – „Tur, kur vārdi rotaļājas” – notiks 27.janvārī. Tajā tiks lasīti bērnu autoru dzejoļi un bērni paši varēs sacerēt savus dzejoļus.