2017. gada 6. oktobrī plkst.17.30 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) tiks atklāta Neonillas Medvedevas (gleznas) un Leonīda Tugaļeva (fotogrāfijas) izstāde, kas būs apskatāma līdz 1. novembrim. 

 

Neonilla un Leonīds ir divu dažādu paaudžu, stilu un mākslas virzienu  autori,  kurus vieno draudzība un mīlestība pret mākslu un radošo  izpausmi. Neonillas Medvedevas darbi ir zīmīgi ar gaišu tiešumu, bet Leonīda Tugaļeva fotogrāfijām piemīt filozofiska spontanitāte.

 

Mākslinieku satikšanās iemesls ir Boriss Bērziņš. 2009. gadā zīmējumu konkursā galerijā “Daugava” Neonilla ieguva Borisa Bērziņa stipendiju, tur Leonīds nofotografēja pirmo mākslinieces portretu. Vēlāk portretu sērija turpinājās. Viens no portretiem ir kļuvis arī par šī gada izstādes atskaites punktu. Portretam sekoja Neonillas atbilde – viņa uzgleznoja arī pašu fotogrāfu, kurš parasti paliek aiz kadra… Pārējie izstādes darbi ir abu mākslinieku ikdiena, kurā izpaužas pārdomas par  priekšmetiem un vidi, krāsu, formu un gaismu.

“Leonīds vienmēr atsaucas uz mākslinieku Jāni Pauļuku. Viņš atceras vienu izstādi, kur Pauļuks bija izlicis gleznas cieši vienu pie otras. Līdzīgi viņš iedomājās arī mūsu izstādi. Laikam kā ekspresīvu, krāsainu otas triepienu daudzumu, kas viņam atgādina tikšanos ar tā laika māksliniekiem. Es novērtēju to, ko un kā viņš stāsta par viņiem. Šī pieredze iedvesmo un bagātina. Mēs esam pilnīgi atšķirīgi: Leonīdam ir svarīgs sākums, bet man – beigas. Domas mainās un iet paralēli, bet toties vienmēr nonākam pie viena secinājuma, jo mūs vieno mākslinieka skatījums,”  tā par kopīgo izstādi stāsta māksliniece Neonilla Medvedeva.

Izstāde apskatāma darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00

 

 

Informāciju sagatavoja:

Neonilla Medvedeva un 

RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Santa Rukmane, tālr. 67181018