Jons iepazīstināja ar eņģeļu un Holivudas pilsētu Losandželosu, vietām, kas asociējas ar amerikāņu filmām un seriāliem. Romantiskā Zelta vārtu tilta un mazo, stāvo ieliņu pilsētu Sanfrancisko. Alkatraz salu, kur agrāk bija armijas cietoksnis, tad ilgus gadus militārais cietums īpaši bīstamiem noziedzniekiem. Spēlmaņu galvaspilsētu, kas nes veiksmi daudziem – Lasvegasu, kuras neona gaismu atspīdums debesīs vakaros redzams jau simtiem kilometru no pilsētas.

 

Ļoti krāšņi dabas skati bija redzami vairāku nacionālo dabas parku apmeklējuma fotogrāfijās.

 

Yosemite nacionālais parks – majestātiski kalni un meži, kas ilgu laiku kavēja kolonistu nokļūšanu līdz okeānam. Nāves ielejas nacionālais parks – vieta, kur varēja izjust vislielāko augstuma kontrastu; atrodoties ap 80 m zemāk par jūras līmeni, redzamas 3000 m augstas kalnu smailes. Rozā kanjoni un klintis Zion nacionālajā parkā. Elpu aizraujošais Horseshoe Bend skatu punkts. Gaismas spēles pasakainajā Antilopes kanjonā. Povela ezers. Inženieru meistardarbs – Glen Canyon dambis. Brīsas kanjona nacionālais parks – sarkanu klints kolonnu mežs. Lielais kanjons, kur var stundām stāvēt un vērot, kā saules stari apmirdz rūsganās klintis un Kolorādo upi tālu lejā. Slavenā 66. šoseja. Mežonīgo Rietumu vizītkarte un vesternu tēva Džona Veina zeme – Monument Valley. Calico spoku pilsēta – pamesta kovboju pilsētiņa.

 

Paldies Jonam Naudžūnam par izsmeļošo stāstījumu un brīnišķīgajām fotogrāfijām! Uz tikšanos nākamreiz! Foto no pasākuma šeit.

 

Otra daļa šim stāstījumam paredzēta sestdien, 24.februārī, plkst.11.00. – “No debesskrāpjiem līdz varenajiem ūdenskritumiem”.


Laipni aicināti visi interesenti!