Iepazīšanās pasākuma programma ir plānota divās daļās. Vispirms notiks aptuveni stundu gara ekskursija. Tās laikā studentiem būs iespēja ielūkoties arī vairākās LNB nodaļās, krātuvēs un darba telpās, kurās netiek ielaisti ikdienas apmeklētāji un ekskursanti. Ekskursijas turpinājumā studenti tiks iepazīstināti ar LNB astoto – Bibliotekāru – stāvu, tajā esošo LNB nodaļu galvenajiem darba virzieniem, īpašu uzmanību pievēršot Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavai un tās piedāvātajiem pakalpojumiem veiksmīga studiju procesa nodrošināšanā.

 

LNB apmeklējumu noslēgs jauno studentu saruna ar vairākiem LNB strādājošiem jaunajiem speciālistiem, kuri pastāstīs, kā un kāpēc par savu darba vietu izvēlējušies tieši LNB, kā iejutušies kolektīvā un savos darba pienākumos, atklās turpmākajā studiju procesā un darba vietas izvēlē noderīgus ieteikumus un novērojumus, kā arī atbildēs uz studentu jautājumiem.

 

Iejusties LNB studiju vidē un iepazīties ar tās pakalpojumiem jaunajiem nozares studentiem palīdzēs LU SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas vadītāja, docente Daina Pakalna un LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre Anda Saldovere.