Kanādas kultūras klubs izveidots, lai popularizētu Kanādas kultūru, politiku, literatūru un kino. Asociācijas Kanādas studijām Latvijā prezidenta Edgara Ošiņa 266 grāmatu dāvinājums lika pamatus Kanādas kultūras kluba grāmatu stūrītim Dž. F. Kenedija lasītavā. Atklāšanas pasākumā grāmatu plauktus piepildīja arī viesu dāvinājumi.

Apsveikuma runā Kanādas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Alēns Osērs (Alain Hausser) minēja kultūrvēsturiskās Kanādas-Latvijas saites, kā arī pauda prieku par cilvēku interesi par Kanādu un tās kultūru. Viesus sveica ASV vēstniecības preses un kultūras atašejs Raiens Pesekas (Ryan J Peseckas) kā arī LNB direktors Andris Vilks, kas uzsvēra LNB sadarbību ar Kanādas partneru loku un iesaisti starptautiskajos kultūras procesos. Asociācijas Kanādas studijām Latvijā prezidents Edgars Ošiņš atgādināja par asociācijas vēsturi un Kanādas studiju pirmsākumiem Latvijā. Vakara gaitā viesi ar aizrautību klausījās dziesmas angļu un franču valodās LU Humanitāro zinātņu fakultātes Romāņu valodu un kultūru studiju maģistra programmas studentes Jeļenas Jesajanas izpildījumā un apsprieda Kanādas kultūras kluba nākotnes ieceres.

Turpmāk Dž. F. Kenedija lasītavā būs iespējams atrast ne tikai ASV, bet arī Kanādas grāmatas, un apmeklēt Kanādas kultūras kluba pasākumus. Kanādas kultūras kluba aktualitātēm var sekot facebook lapā  www.facebook.com/CanadianCultureClub

 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: 67716235