Repozitorija “Academia” saturu veido Latvijas augstskolu un zinātnisko institūciju radīti materiāli – promocijas darbi, maģistra darbi, monogrāfijas, zinātnisko rakstu krājumi, konferenču tēzes un cita veida zinātniskie darbi. Lai veicinātu zinātnes attīstību un brīvu zināšanu apriti, lielākā daļa repozitorijā publicēto darbu ir pieejami pilntekstā.

 

“Academia” atbalsta “Atvērtās piekļuves” (“Open Access”) iniciatīvu, kuras mērķis ir veicināt un atbalstīt bezmaksas brīvpieeju zinātniskiem elektroniskajiem resursiem. “Atvērtā piekļuve” ļauj lietotājiem piekļūt un izmantot tos jebkurā citā legālā veidā bez finansiāliem, tiesiskiem vai tehniskiem ierobežojumiem.  Tādējādi tiek veicināta zināšanu izplatība un aprite.

 

Līdzdarboties repozitorija satura veidošanā ir aicināta ikviena Latvijas akadēmiskās izglītības un zinātnes institūcija.

 

“Academia” nenodrošina fizisko materiālu glabāšanu, kā arī iespēju pasūtīt publikācijas. Lai uzzinātu vairāk par iespējām uzglabāt un padarīt pieejamus jūsu zinātniskos darbus, iegūtu pētījumu fizisko oriģinālus, kā arī izteiktu atsauksmes par repozitoriju, lūdzam sazināties, rakstot e-pastu uz adresi: academia@lnb.lv.

 

Repozitoriju “Academia” veido Latvijas Nacionālā bibliotēka.

 

Papildu informācija:

Kristīne Robežniece

Akadēmisko un speciālo bibliotēku projektu koordinatore

Bibliotēku attīstības centrs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr. +371 67716237