Koncertā skanēs improvizācijas par tādām populārām tēmām kā Harija Baša “Dreamer“,  Erola Gārnera “Misty“, Bītlu “Yesterday” un citu komponistu skaņdarbiem. Mākslinieks jau iepriekš kopā ar savu džeza grupu “Intro” ir koncertējis Pārventas bibliotēkā.

 

Sergejs Somiks: “Man iepatikās bibliotēkas atmosfēra un instruments. Tāpēc radās ideja solokoncertam. Vienam improvizēt ir vieglāk. Improvizācija – tā ir brīvība. Improvizāciju nevar ne atkārtot, ne sadomāt. Skaņdarbu fragmenti, kurus pianists brīvi improvizē, klausītājam ir jāprot novērtēt. Laba mūzika, tāpat kā labi uzgleznota glezna komentārus neprasa.”

 

Savukārt sestdien, 8.janvārī plkst.16.00, Pārventas bibliotēkā notiks literāri muzikāls pasākums, veltīts Pareizticīgo Ziemassvētkiem. Tajā piedalīsies koris “Slavjaņe” folkloras kopa “Zdravica” un Pārventas bibliotēkas lasītāju klubs “Labirints”. Pasākumā  skanēs Ziemassvētku dziesmas un populāras dziesmas par ziemu. Ansamblis “Zdravica” klausītājus iepazīstinās ar kaļadu tradīcijām. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties kopējā dziedāšanā,  kā arī nodeklamēt savu mīļāko dzejoli.

 

Pasākumi ir bezmaksas. Aicināti visi interesenti.