Pirmā stāva daiļliteratūras abonementā mazākos apmeklētājus gaidīs radošās darbnīcās un filmas “Aspazijas un Raiņa pasaku pasaule”. Informācijas centrā bērni varēs piedalīties aktivitātē “Atmini dzejolīti”, kamēr vecākiem būs iespēja noskatīties 1973.gada filmu “Pūt, vējiņi!”.

 

Lasītavā varēs aplūkot vairākas izstādes – “Rainis un Aspazija cauri laikiem”, “Grāmatas dažādās krāsās” un kolekcionāra, jelgavnieka Jāņa Vilka grāmatu izstādi “Rainis un Aspazija. Pirmizdevumi”, bet savas emocijas un iespaidus iemūžināt kādā fotogrāfijā, piedaloties fotosesijā “Sasmēlies es esmu saules”.

 

Nozaru abonementā būs iespējams izmēģināt cik grūti vai viegli bija rakstīt pirms parādījās mūsdienu spalvas. Aktivitātē “Ņem to spalvu, mērc to tintē” mācies rakstīt ar spalvaskātu.

 

Krišjāņa Barona zālē pulksten 20:00 dzejas klubs “Pieskāriens” attēlos sievietes no dažādām pasaules vietām savā koncertprogrammā “Sievietes ceļojums pasaulē”, bet mazajā zālē būs aplūkojama slaidrāde, Aspazijas portreti “Aspazijas un Raiņa dzeja mūzikā” un Aspazijas oriģinālkleita.

 

Sākot ar 19:00 katru pusstundu apmeklētāji aicināti doties ekskursijā pa bibliotēku “Sēd uz sliekšņa pasaciņa” un meklēt pasaku tēlus.

 

Vai kādreiz esi vēlējies iemūžināt savu portretu kādā gleznā? To nodrošinās Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas draugi no mākslas studijas “Mansards”, kuri piedāvās iemūžināt savu portretu, kā arī iespēju aplūkot savu audzēkņu darbu izstādi.

 

Tiekamies Akadēmijas ielā 26!