Naktī no 2014. gada 6. septembra uz 7. septimbri notiks ikgadējais mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”.

 

Baltā nakts ir starptautisks mūsdienu kultūras forums, kas notiek lielākajās Eiropas un pasaules pilsētās. Baltās nakts pirmsākumi meklējami Francijā, Parīzē, bet vēlāk stafeti pārņēmušas arī Madride, Amsterdama, Brisele, Roma un citas pilsētas visā psaulē.

Baltā nakts (franču – Nuit Blanche) – radoši pavadīta bezmiega nakts, kad durvis ver gan muzeji, gan mākslas galerijas, uz ielām tiek rādīts kino, veidotas performances, teātra izrādes, dejas priekšnesumi un citas radošas aktivitātes.

Šī gada “Baltā nakts” var lepoties ar īpaši plašu starptautisko mākslinieku dalību, kā arī jaunu kultūras norišu vietu atklājumiem. Ar pilnu pasākumu programmu un maršruta plānotāju var iepazīties interneta vietnē www.baltanakts.lv.

“Baltās nakts” pirmie pasākumi tiks atklāti sestdien, 6.septembrī plkst.11.00 dienā, bet pēdējie turpināsies līdz pat plkst.5.00 svētdienas rītā. “Baltās nakts” apmeklētājiem būs iespēja atklāt jaunas vietas Rīgā, kas nav ierasti kultūras notikumu norises punkti. Tāda būs Latvijas Zinātņu akadēmijas koncertzāle “Rīga”, bijusī tekstila rūpnīca “Boļševička”, Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka, Daugavgrīvas cietoksnis, slēgtais Vidzemes tirgus Gaļas paviljons, kā arī bērnudārzs un sākumskola.