14. februārī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 1. stāvā apskatāmās izstādes “Pēcskaņas. Populārā kultūra 19. un 20. gadsimta mijā Latvijā” ietvaros notiks mīlestības svētku dienas akcija “Kaut tavu roku, sirsniņu, es mantot iespētu”. 

 

Katram apmeklētājam būs iespēja sagatavot pastkarti savai simpātijai ar 19. un 20. gadsimta mijas attēliem un pantiņiem. Rosinām ņemt līdzi pastmarku, lai izteiktu savas jūtas arī caur pastmarku valodu. Visi interesenti tiks iepazīstināti arī ar puķu pulksteni, savukārt atbildes uz dzīves un mīlas jautājumiem tiks noskaidrotas ar punktirēšanas (sens zīlēšanas paņēmiens) metodi. Dalība bez maksas.

 

Izstāde “Pēcskaņas. Populārā kultūra 19. un 20. gadsimta mijā Latvijā” aplūko populārās kultūras iezīmes modernizācijas laikmetā tā dēvētajā fin de siècle periodā. Ekspozīcija iezīmē šī perioda masu patēriņa preces, notikumus, modi, populāro literatūru, lielus un plašām sabiedrības masām paredzētus kultūras un izklaides produktus un pasākumus ar materiālās kultūras palīdzību un konkrētiem priekšmetiem. Izstāde atklāj 19. un 20. gadsimta miju Latvijā kā laiku, kurā norisinās modernās, emancipētās sabiedrības veidošanās.

 

Izstādē skatāmi priekšmeti no LNB, Rakstniecības un mūzikas muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, Latvijas Fotogrāfijas muzeja, Valmieras Novadpētniecības muzeja, Eduarda Treimaņa-Zvārguļa ģimenes un citām privātām kolekcijām.

Izstāde būs apskatāma līdz 2017. gada 20. februārim.

 

Izstāde “Pēcskaņas. Populārā kultūra 19. un 20. gadsimta mijā Latvijā” Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē skatāma līdz 20. februārim. Ieeja izstādē un dalība ekskursijās un citos tematiskajos pasākumos ir bez maksas.