Ceturtdien, 8. maijā, plkst. 15.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē Valtera bibliotēkā (Krūmu ielā 29) notiks Miķelim Valteram veltīts atceres sarīkojums “Es apkampšu dzīvi un raudāšu zemei līdz”. Pasākums tiek rīkots par godu politiķa un dzejnieka 140. gadskārtai. Ar interesentiem tiksies un pārdomās par diženo personību dalīsies literāts, vairāku biogrāfisku romānu autors, bijušais liepājnieks Andrejs Migla. Dzejnieka (pseidonīms Andrejs Paparde) dzejas pasaulē ielūkosies aktieris Jānis Dreiblats.

Miķelis Valters (07.05.1874.–27.03.1968.) ir jurists, jaunstrāvnieks, diplomāts un sabiedrisks darbinieks, viens no Satversmes izstrādātājiem, Latvijas Tautas padomes un neatkarīgās Latvijas dibinātājiem. Pirmais latviešu sabiedriskais darbinieks, kurš publiski paudis ideju par suverēnas Latvijas valsts izveidošanas nepieciešamību (rakstā “Patvaldību nost! Krieviju nost!” 1903. gada žurnālā “Proletārietis” ). Bijis pirmais iekšlietu ministrs Pagaidu valdībā (1918.18.11.–1919.09.12.). Radoša personība – mākslas kritiķis un dzejnieks.
 
Miķeļa Valtera vārds cieši saistīts ar Liepāju – viņš šeit dzimis, izglītojies, šeit aizrāvies ar sociālisma ideju, aktīvi iesaistījies strādnieku kustības pirmsākumos. Lielu un nozīmīgu darbu Miķeļa Valtera dzīves un darbības izpētē ir veicis vēsturnieks Rihards Rubīns.

 

Miķeļa Valtera atceres pasākums notiks viņa vārdā nosauktajā bibliotēkā – Valtera bibliotēkā. Pasākuma apmeklētāji – liepājnieki un Liepājas viesi – varēs iepazīties arī ar ekspozīciju par Miķeli Valteru.
 
Aicināti visi, kam interesē Latvijas valsts veidošanās vēsture un personības, kas to veicinājušas.

Informāciju sagatavojusi:
Gita Švarce
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas
Reģionālā mācību centra vadītāja
63422049