Jau visa gada garumā kultūras centrā notikuši gan koncerti, gan arī teatrāli uzvedumi abu autoru piemiņai. Šoreiz uzmanība tiks pievērsta dažādiem interesantiem aspektiem rakstnieku dzīvē un daiļradē īpaši sagatavotos pasākumos 15. un 22. septembrī plkst. 18.00.

 

Aspazija un Rainis ir vienas no lielākajām personībām latviešu literatūrā. Abi ir ļoti daudzpusīgi, savos darbos aptvēruši plašu ideju spektru un atstājuši ļoti lielu literāro mantojumu, tāpēc nereti, lai iepazītu šīs latviešu kultūras figūras, starp faktiem jāveido sava interpretācija par to, kas īsti un kādi viņi bija.

 

15. septembrī plkst. 18.00 notiks lekcija-performance „Aspazija un Rainis. Gals un sākums”, kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kur sākas un beidzas viņu pašu raksturi, ietekme vienam uz otru, kā ritēja viņu dzīve u. tml.

 

22. septembrī plkst. 18.00 notiks lekcija-performance „Aspazija un Rainis. Vēstules”, kurā teatrāla priekšnesuma veidā caur vēstulēm tiks rekonstruēts Rainis gan kā cilvēks, gan literāts, gan sabiedriski politiskais darbinieks.

 

Lekcijas-performances vadīs Rīgas Centrālās bibliotēkas pārstāves un Dramaturgu teātra 2. studijas aktrises Renāte Krūma un Anita Matisone-Ozola. Muzikālu papildinājumu sniegs jauno dziesminieku duets Anita Zambare un ģitārists Helvijs Kārkliņš, kuri sevi veiksmīgi parādījuši dažādos koncertos, tostarp arī pagājušā gadā notikušajā festivālā „Bardu rudens”. Abas lekcijas-performances ir noslēdzošie pasākumu cikla „Spēlēju, dziedāju” notikumi, kas tiek rīkoti, atzīmējot Aspazijas un Raiņa apaļo gadskārtu.

 

Pasākumu mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas kultūras personībām, veicināt Rīgas jauniešu izpratni par kvalitatīviem brīvā laika pavadīšanas veidiem, kā arī saglabāt kultūras mantojumu, apkopojot un popularizējot interesantākos faktus un darbu fragmentus.

 

Ieeja pasākumos bez maksas.

Projekts tiek īstenots ar Rīgas domes atbalstu.