Aivis Pīzelis dzimis 1988. gada 14. decembrī, Preiļos. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvis maģistra grādu glezniecībā. Savu radošo darbību, piedaloties izstādēs, sācis jau 2007. gadā. Viņa darbi bijuši skatāmi gan dzimtajos Preiļos, gan citviet Latgalē – Rēzeknē, Daugavpilī, Varakļānos, Balvos, tāpat arī citur Latvijā – Mazirbē, Jelgavā, Ozolniekos un, protams, Rīgā. Aivis Pīzelis par sevi stāsta: “Es nāku no Latgales, no mazas, bet mīļas pilsētas – Preiļi. Pārcelties dzīvot uz Rīgu, bija diezgan grūti un nepierasti – visas šīs cilvēku masas, nemitīgi dunošais transports un paātrinātais dzīves ritms šķita galīgi man nepiemērots. Tagad Rīga mani iedvesmo, esmu sācis redzēt un izjust to savās Latgales krāsās.” Mākslinieka Aivja Pīzeļa darbi paliek atmiņā tieši šo spilgto, piesātināto krāsu dēļ. 

 

 Par izstādes “Ielu iedvesmots” gleznu tapšanas procesu Aivis Pīzelis stāsta šādi: “Pagājušajā vasarā es uzsāku gleznot tieši Rīgas ielās. Sākumā pat nebiju iedomājies, ka kaut ko tādu varēšu – nostāties ielas vidū, kur cilvēki visu laiku traucas garām, un gleznot. Daudzi pienāk, skatās, kaut ko jautā… Likās, ka būs traucējoši, bet tas, izrādās, ir pavisam interesanti. Esmu gleznojis pie Brīvības pieminekļa, Vecrīgā, kur tūristu straumes allaž plūst cauri. Tas ir ļoti savdabīgs  process, gluži vai performance, jo notiek  komunikācija ar cilvēkiem, vietu un tiešajām izjūtām. Tad gleznas top pavisam citādākas nekā tās, kas darbnīcā tapušas – daudz brīvākas un patiesākas!


Esiet laipni aicināti apskatīt, kā mākslinieks Aivis Pīzelis redz Rīgu – gleznu izstādē “Ielu iedvesmots” no 5. janvāra līdz 1. februārim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā). Izstādes atklāšana – 4. janvārī plkst.17.00.

Foto: www.saatchiart.com 

 

 
Informāciju sagatavoja:

Santa Rukmsne

RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālr.: 67181018