2014. gada 1. aprīlī plkst. 15.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Europe Direct informācijas centrā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) notiks bezmaksas mācību seminārs tūrisma uzņēmējiem “Tūrisma pakalpojumu kvalitātes sistēmas – to pielietojums un raksturojums”. Semināru vadīs Tūrisma attīstības valsts aģentūras Q-Latvija eksperte, Šlokenbekas muižas direktore Aivita Heniņa. 

 

Kultūras tūrisms ir tūrisma veids, kurš saistīts ar kāda reģiona vai teritorijas  kultūru, vēsturi, reliģiju, tautas tradīcijām, radītajām mākslas un arhitektūras vērtībām. Kultūras tūrisma produkts ir savdabīga kultūras un tūrisma industrijas sintēze. 

Nozares uzņēmējiem ir svarīgi apzināt, kādus pasākumus un elementus  var veiksmīgi izmantot kultūras tūrisma  produktu veidošanā, lai piedāvātu kaut ko vēl nebijušu, interesantu. Radoši izmantojot tautas tradīciju un sabiedrības interešu  materiālu, var veidot pievilcīgu un  aizraujošu piedāvājumu ne tikai vietējos, bet arī ārvalstu tirgos.

 Ar semināra dalībniekiem savā pieredzē dalīsies Tūrisma attīstības valsts aģentūras Q-Latvija eksperte, Šlokenbekas muižas direktore Aivita Heniņa, kura tūrisma nozarē darbojas kopš 1998. gada. Paralēli savam tiešajam darbā skolā, viņa Vidzemes augstskolā ieguvusi otru augstāko izglītību tūrisma nozarē. A.Heniņa lasījusi lekcijas Latvijas Kultūras koledžā un Ogres valsts tehnikumā, strādājusi Lielvārdē par tūrisma speciālisti, Ogres Tūrisma informācijas centrā par vadītāju,  bet no pagājušā gada 1. maija ir  Šlokenbekas muižas direktore.
 „… mans mērķis ir uzrunāt un aktualizēt. Es patiešām vēlos, lai pieprasītās cenas atbilst piedāvājuma kvalitātei, vēlmes – realitātei un lai uzņēmēji jau šodien zina, ko klients pajautās rīt! Es ceru, ka mums kopā varētu izdoties!” , tā   savā emuārā raksta Aivita Heniņa.

 Ventspils naktsmītņu uzņēmējiem Aivita Heniņa jau labi pazīstama, jo pērn apsekoja visas Ventspils naktsmītnes un prezentēja savas atziņas  par to, kas apmeklētājus var mudināt atgriezties naktsmītnē atkārtoti.  Viņa darbojas arī kā kvalitātes sistēmas Q-Latvija eksperte un viesojusies naktsmītnēs visā Latvijā.
Semināru organizē Europe Direct informācijas centrs Ventspils sadarbībā ar Ventspils Tūrisma in formācijas centru. Pasākums notiek Eiropas Komisijas finansētā projekta “EDIC Ventspils” ietvaros.

 

Informācija:
Vija Baško
Ventspils EDIC
vija.basko@ventspils.gov.lv