Izstādē aplūkojami dažādos laika periodos radīti darbi, piemēram, “Pazemotā” (1991) un glezna “?” (2000), kurā var saskatīt Melngalvju nama siluetu.

Pārsteidzošas un uzrunājošas ir Roberta Muža pārvērtības “baltā” un “melnā” posma darbos, jo pēc būtības ne viena, ne otra netiek uzskatīta par krāsu. Gleznotāja daiļrades “melnā” posma darbus uzskatāmi pārstāv gleznas “Sarkanais ritenis” (1995) un “Atspīdums I” (1997), savukārt “baltā” laikposma gleznas atklājas darbos: “Ainava” (1995), “Rīts” (1990) u. c. izstādē aplūkojamos darbos.

Mākslas darbos izpaužas mākslinieka daudzveidīgais un mainīgais raksturs. Gleznās aplūkojami vienkārši motīvi, gandrīz bez detaļām, kas atainoti ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem. R. Muzis ir teicis: “To var saukt par minimālismu, jo mani interesē pamatvērtības”. Aicinām apmeklēt profesora izstādi, lai klātienē aplūkotu mākslinieka daiļrades daudzveidību un atšķirīgos mākslinieciskās darbības posmus. Izstāde aplūkojama līdz 20. augustam katru darba dienu no plkst. 10.00. līdz 18.00.