Žurnālu un fotogrāfiju izstādi no 5. novembra līdz 14. novembrim varēs aplūkot LU Bibliotēkas Zemes un vides zinātņu bibliotēkā, Alberta iela 10, 113. telpā.

Par godu žurnāla “National Geographic” izdošanai latviešu valodā LU notika vairāki “National Geographic Latvija” organizēti pasākumi, kuros ar žurnāla kolekcijas izstādi piedalījās arī LU Bibliotēka. Veiksmīgās sadarbības rezultātā LU kā dāvinājumu saņēma fotogrāfijas no “National Geographic” arhīva:
• Girls in old Lettish costumes. Photograph by J. Reeksta. Circa 1924. (Meitenes latviešu tautastērpos);
• The harbor of Riga in the winter. Photograph by J. Reeksta. Circa 1924. (Rīgas osta ziemā);
• Market in Libau. Photograph by Ernest Peterffy. Circa 1923. (Liepājas tirgus).

Fotogrāfijas ir publicētas žurnāla “National Geographic” 1924. gada oktobra numurā, kurā pieejams pirmais plašais raksts par Latviju. Tajā atspoguļotas Latvijas skaistākās pilsētas, ekonomiskā augšupeja, tirgus tradīcijas u.c. Rakstu papildina vairāku latviešu autoru melnbaltās fotogrāfijas ar Latvijas ainavām, tradīcijām un arhitektūras elementiem.

Pateicoties lielajai interesei, izstāde uzsāk savu ceļu pie lasītājiem un tuvāko mēnešu laikā būs apskatāma LU Bibliotēkas nozaru bibliotēkās.

Interesentiem būs iespēja izsekot līdzi žurnāla “National Geographic” vizuālajām pārmaiņām, un aplūkot dažādus interesantus žurnāla elementus un pielikumus – vinila plati, kartes, hologrammu u.c. Žurnālu ekspozīciju papildinās dāvinājumā saņemtās fotogrāfijas no “National Geographic” arhīva, tās turpmāk glabāsies LU Bibliotēkas krājumā.

 

Plašāka informācija par izstādi: http://www.lu.lv/zinas/t/16178/