Slaveno izmeklētāja tēlu 1886.gadā ieviesa skotu rakstnieks Arturs Konans Doils. Tas ticis iedzīvināts gan grāmatās, gan televīzijā un kino, gan arī videospēlēs.

“Holmsu un viņa piederumus – pīpi, palielināmo stiklu un mednieka cepuri – atpazīst visā pasaulē,” sacīja muzeja pārstāvis Alekss Verners.

Izstāde “The Man Who Never Lives and Will Never Die” (“Cilvēks, kurš nekad nav dzīvojis un nekad nemirs”) turpināsies līdz 2015.gada aprīlim. Tā sadalīta trijās daļās – pirmā veltīta grāmatām, otrā Londonai Viktorijas laikmetā, bet trešajā apskatāmi lasītāju iemīļotajam detektīvam raksturīgie priekšmeti.

Nozīmīgāko eksponātu vidū ir Doila manuskripts, kurā var izsekot varoņa tapšanas procesam, kā arī aktiera Benedikta Kamberbača 2011. gadā valkātā jaka no televīzijas seriāla “Sherlock” (“Šerloks”).

“Varonim piemīt mūžīgas vērtības,” norāda muzeja kuratore Pata Hārdija. “Mums gribētos domāt, ka starp mums ir supervaronis – kāds, kurš atrisinās visas problēmas.”

Ginesa pasaules rekordu grāmatā detektīvs fiksēts kā “visvairāk attēlotais” cilvēciskais varonis pasaules vēsturē. Par viņu populārāks ir tikai vampīrs Drakula.