Pasākums notiks 2011.gada 11.augustā, plkst.16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jaunākās periodikas lasītavā (K.Barona ielā 14, pirmajā stāvā).

“Mūsdienu lielākā problēma nav informācijas pieejamība, bet informācijas pārpilnība. Informācijas pakalpojuma patieso vērtību nosaka klientam nepieciešamās informācijas atrašana, atlase un piegāde”, uzsver ekonomisti Karls Šapiro un Hals R.Varians grāmatā “Information Rules: A Strategic Guide to the Network Economy” (Harvard Business School Press, 1999).

Piedāvājuma pārpilnība vērojama ne vien iespieddarbu tirgū, bet jo īpaši — globālajā tīmeklī. Patlaban tajā esot ap 255 miljoni tīmekļa vietņu, no kurām vairāk nekā puse (152 miljoni) ir blogi. Kā šajā milzīgajā informācijas masīvā operatīvi atrast meklējamo informāciju? Šis jautājums nodarbina katru interneta lietotāju, bet it īpaši profesionālos informācijas speciālistus, kuriem ik dienas saviem klientiem jāpalīdz orientēties samezglotajā globālajā tīmeklī.

Sociālo tīklu analītiķis, uzņēmuma “Orgnet.com” dibinātājs Valdis Krebs jau daudzus gadus palīdz kā biznesa, tā bezpeļņas organizācijām un valsts iestādēm iekļauties milzīgajā ekonomikas ekosistēmā, kur panākumus nosaka ne vien indivīda profesionālā kompetence, bet arī viņa prasme veidot un uzturēt efektīvus komunikācijas tīklus.

Priekšlasījumā “Datu vizualizācija un to izmantošana bibliotēku darbā” V.Krebs iepazīstinās ar sociālo tīklu analīzes metodēm, īpašu uzmanību pievēršot datu vizualizācijai. Viņš raksturos pasaules lielākās grāmatttirgotavas “Amazon.com” pircēju izvēlētā sortimenta analīzes iespējas. V.Krebs pastāstīs, kā, izmantojot grāmatu pasūtīšanu internetā, lasītāji var viens otram palīdzēt meklējamās informācijas atlasē.

Uz tikšanos ceturtdien, 2011.gada 11.augustā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jaunākās periodikas lasītavā K.Barona ielā 14. Sākums: plkst.16.00. Gaidīti visi interesenti!

Pasākumu organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas nodaļa (tālr.: 67439944, e-pasts: dibi@lnb.lv) un Bibliotēku pētniecības un informācijas nodaļa (tālr.: 67312776, e-pasts: jana.dreimane@lnb.lv).