Katru gadu Bērnu literatūras centrs aicina Latvijas bibliotēkas iesaistīties dažādos pasākumos un akcijās, kuru mērķis ir veicināt lasīšanu, lasītāju informācijas pratību un erudīciju.

Janvāra beigās finišēs “Bērnu/Jauniešu žūrija 2011”, kas pulcē bērnus un šogad arī jauniešus līdz pat 12.klasei, kuri vēlas lasīt un noteikt gada labākās grāmatas bērniem un jauniešiem. Piektdienas pasākumā tiks paziņoti “Bērnu/Jauniešu žūrija 2011” laimīgās Ziemassvētku loterijas rezultāti. Simt bibliotēkas – aktīvākās “Bērnu/Jauniešu žūrijas” dalībnieces kā atzinību saņems zvērinātu advokātu biroja “Borenius” dāvanātās 3 jaunākās izdevniecības “liels un mazs” izdotās bērnu grāmatas.

Iepriekšējos gados “Bērnu/Jauniešu žūrijā” iesaistījušies ap 17 000 bērnu vecumā no 6 līdz 16 gadiem no visas Latvijas, kuri lasa un vērtē ekspertu izveidotās jauno grāmatu kolekcijas. 2010.gadā naudas trūkuma dēļ bērnu lasīšanas programma tika apturēta 183 bibliotēkās, tādējādi 7 000 bērniem tikusi laupīta iespēja lasīt. Taču LNB Atbalsta biedrības projekta “Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” veiksmīgā darbība un savāktie ziedojumi 2011.gadā ļāva dāvināt “Bērnu/Jauniešu žūrijas 2011” grāmatas visām Latvijas bibliotēkām, kuras cerēja uz ziedotāju atbalstu – par ziedotajiem līdzekļiem bibliotēkām tika iegādātas 2 000 grāmatas.

Akcijai “Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana” aizvadītajā gadā pieteicās 82 Latvijas bibliotēkas. Akcijas mērķis ir dažādi pasākumi, kas mudinātu ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos izprast pasaules un Latvijas dabas un kultūras mantojumu, kā arī veicinātu viņu līdzdarbošanos bibliotēkas vides veidošanā.

Notiks arī UNESCO LNK iniciatīvas “Stāstu bibliotēkas” tīkla tikšanās. 

Pasākuma programma  

 

 

Papildinformācija:

Ilze Egle

Latvijas Nacionālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67365255; 29274845