Maija Kulakova ieradās ar cienastu – ar garšīgiem un sulīgiem āboliem no sava dārza. Pasākuma gaitā grāmatas autore pastāstīja kā radusies vizuāli skaistā, krāšņā grāmata, kurā ir ne tikai ēdienu receptes, bet arī praktiski padomi ar ēdienu gatavošanu saistītos  jautājumos. Izrādījās, ka grāmatas rakstīšana sākusies no 2000.gada, visas ēdienu receptes ir praktiski pārbaudītas virtuvē, ka šī grāmata ir “izaugusi” no Maijas sarakstītajām mācību grāmatām.

 

Pasākuma dalībniekus samulsināja Maijas jautājums, vai kāds zina, kāpēc pirmā pankūka nesanāk, bet ar otro viss ir kārtībā? Paskaidrojums bija vienkāršs – miltiem vajadzīgs laiks, lai uzbriestu. Maijas grāmatā saprotamā veidā izskaidroti daudzi kulinārijas jautājumi, kādām jābūt izejvielu attiecībām, kā izvārīt garšīgu biezputru, kā izmantot mazdārziņos izaudzēto. Brīžiem bija sajūta, ka mēs esam skolnieces, kas mācās ne tikai ēdienu gatavošanu, bet arī ķīmiju, jo atbildot uz jautājumiem par veikalos nopērkamajiem pārtikas produktiem, e-vielām, to atšifrējumu, derīgumu vai kaitīgumu, Maija veikli operēja ar ķīmiskiem terminiem. Par modernajām diētām grāmatas autorei arī bija strikts viedoklis: jāēd veselīgs, sabalansēts uzturs, organismu nedrīkst badināt! Maijas skaidrojums atgādināja kādreiz  bioloģijas stundās dzirdēto.

 

Maijas grāmatā var atrast arī padomus, kā klāt galdus mājas viesībās, kā izkārtot bufetes galdu, kas jāzina, dodoties piknikos. Klātesošie praktiski izmēģināja, kā uzvesties, kā turēt kafijas tasītes, vīna glāzi un uzkožamo šķīvīšus, ja pasākumā jāpaēd kājās stāvot un uzturot sarunu.

 

Grāmatas autores novēlējums visiem bija – ēst jāgatavo  mājās!