Plkst. 18.00 kopā sanāks esošie un topošie PPLA dalībnieki, bet plkst. 19.00 klausītāji aicināti ar dzejas, īsprozas un mūzikas palīdzību doties ceļojumā cauri Baltijas valstu vēsturei.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane stāsta, ka pēc vasaras brīvdienām uz tikšanos gaidīti visi – gan esošie, gan jaunie dalībnieki, lai kopā apspriestu un pārrunātu padarīto un plānotu turpmākos pasākumus: “Sezona līdz vasarai bija ļoti produktīva un aktīva, jo dalību akadēmijā uzsāka liels interesentu skaits. Aktīvi piedalījāmies semināros un darbnīcās. Ja kāds vēlas piepulcēties, droši – projekts ilgst divus gadus. Arī šogad būs meistarklases, darbnīcas un lekcijas. Piemēram, pie Aivara Eipura, Sandras Ratnieces un Liepājas Universitātes lektoriem.” Nodarbības ir bezmaksas un notiek divas reizes mēnesī. Interesentiem lūgums rakstīt uz e-pastu linda.zulmane@liepu.lv.


Pēc tikšanās pasākumā “Baltijas jūra mūs vieno” PPLA dalībnieces Aija Puzarele, Sanita Dejus, Gundega Rezevska, Senda Treimane un Antra Siliņa lasīs dažādu lietuviešu, igauņu un latviešu autoru darbus. Kā īpašie viesi būs Liepājas lietuviešu kultūras biedrības “Rūta” dalībnieki. Par pasākuma muzikālo noformējumu gādās Ieva Doniņa.


Pasākuma mērķis ir iepazīstināt klausītājus ar tām literatūras pērlēm, kas atrodamas mūsu tuvāko kaimiņu kultūrā. “Mēs daudz zinām par angļu, franču, itāļu un citu mums daudz tālāku valstu kultūru, bet, kas notiek tepat kaimiņos, mums ir miglā tīts. Šī diena ir īstā reize, lai to mainītu,” izvēli rīkot šādu pasākumu pamato organizatore Aija Puzarele. Pasākums ir domāts dažādai auditorijai neatkarīgi no vecuma, dzimuma un iepriekšējām zināšanām par literatūru.


Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.

 

 
Papildu informācija:
Kristīne Timermane

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve
Tālr.: 29365931
E-pasts: timermane.kristine@gmail.com