Mākslas darbu sērija radīta iedvesmojoties no Santas Neilandes grāmatas “Laminated fairy dust” manuskripta un no britu mākslinieces Viktorijas Ahrensas (Victoria Ahrens) mākslas darba “Arkadia”. Līdz ar to, apvienojot dažādus medijus, ir radīta šī mākslas darbu sērija, kā pamats grāmatas ilustrācijām ar nosacījumu, ka tās viena otru papildina.

Šī ir jau otrā LiepU bibliotēkas telpās izvietotā mākslas jomas studentu izstāde. Izstāžu tradīcija sākusies nesen, godinot profesora J.Menča simtgadi, bibliotēkā bija vērojama izstāde par profesora dzīvi dažādu laiku un notikumu fotogrāfijās.

LiepU bibliotēkas vadītāja Aija Kairēna pauž gandarījumu: “Mākslas jomai pārceļoties uz LiepU telpām Lielajā ielā, esam ieguvuši jaunas iespējas – studentu darbi kļūst pieejamāki apmeklētājiem, un bibliotēkas sienas rotā jauno Liepājas mākslinieku darbi.”

Izstāžu izvietošana LiepU bibliotēkā noris sadarbībā ar Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes prodekāni Intu Klāsoni. Arī turpmāk bibliotēkas lietotājiem un citiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar LiepU studentu veikumu.