Plenērā ir iespēja piedalīties ikvienam Kurzemes novada māksliniekam vai mākslas studentam, piesakoties personīgi pie bibliotēkas darbinieka jebkurā bibliotēkas stāvā, vai pie bibliotēkas mākslinieces Andras Pelnas Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā Zivju ielā 7, elektroniski – axcy@inbox.lv, piesakoties pa tālruni +371 2 9735628 līdz š.g. 28. oktobrim. 

Māksliniekiem plenēra laikā ir iespēja radīt darbus, izvēloties kādu no tematiem:
– klusā daba ar grāmatām, periodiku u.c.;
– figurālās kompozīcijas (bibliotēkas apmeklētāji, portreti, bibliotēkas darbinieki u.tml.);
– bibliotēku ēkas pilsētainavā;
– citas kompozīcijas, kas saistītas ar darbu bibliotēkā;
– ilustrācijas literāram darbam (uz darbu jānorāda literārā darba autors un nosaukums);
– izstrādāt ekslibri – grāmatzīmi Liepājas Centrālajai zinātniskajai bibliotēkai (Ekslibris ((lat. ex libris — “no […] grāmatām”) jeb grāmatas īpašumzīme — miniatūrgrafikas mākslas darbs, kas norāda grāmatas īpašnieku ietverot viņa vārdu vai iniciāļus) (iesūtīt arī elektroniski – axcy@inbox.lv );
– izstrādāt logo Dzejas dienām – 2017, kas būs veltīts Liepājas rakstnieka Olafa Gūtmaņa daiļradei un viņa 90. jubilejai.
Lai māksliniekiem radošais process risinātos īpaši veiksmīgi, bibliotēka no savas puses nodrošina brīvu pieeju bibliotēkas krājumam un maksimālu telpu pieejamību, iespēju robežās ērtus darba apstākļus, informāciju un plenēra atspoguļojumu informatīvajos medijos, labāko darbu izstādi bibliotēkas logos uz Zivju ielas un Kungu ielas, pēc žūrijas ieteikuma – darbu iegādi, apbalvošanu un pārsteiguma balvas, arī ikdienas kafiju vai tēju, tikšanās un pārrunas.

Plenēra atklāšana notiks 2016. gada 31. oktobrī pulksten 13.00 LCZB 2.stāva foajē.
Darbu iesniegšana līdz 2016. gada 4. novembrim pulksten 10.00. 
Plenēra noslēgums 2016. gada 4. novembrī pulksten 15.00 LCZB 2.stāva foajē.