Europeana, viena no lielākajām digitālajām bibliotēkām, tika atklāta 2008. gada 20. novembrī, taču tās izveidi rosināja kāda jau 2005. gada aprīlī tapusi vēstule, ko toreizējais Francijas prezidents Žaks Širaks kopā ar Vācijas, Spānijas, Itālijas, Polijas un Ungārijas premjerministriem nosūtīja Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu. Šajā vēstulē tika izteikts ierosinājums izveidot ikvienam pieejamu virtuālu Eiropas mēroga bibliotēku. Tagad tā dod iespēju iepazīt Eiropas kultūras mantojumu no aizvēstures līdz pat mūsdienām.

Arī mums ir savas kultūrvēsturiski nozīmīgas vērtības, ar kurām dalīties un iepazīstināt citus, tāpēc būtisks ir bibliotēku novadpētniecības darbs. Seminārā dalīsimies pieredzē, ko, kā un kāpēc darām novadpētniecībā un kā šo darbu popularizējam. KISC vecākās referentes K. Pabērzas lekcijā uzzināsim par publisko bibliotēku iespējām Eiropas digitālajā bibliotēkā Europeana. Savukārt, Latviešu valodas aģentūras speciālisti J.Valdmanis un D. Dalbiņa iepazīstinās ar aģentūras ieguldījumu valsts valodas politikas īstenošanā.

Mēs vēlamies veidot paši savu Eiropas kultūras daļu un dalīties tajā ar citiem, lai uz Eiropas kartes mūsu nelielā valsts būtu pamanāma.