2014. gada 6. novembrī plkst.18.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) aicina uz lekciju “Brīvmūrniecības mūzikas prakse: daži Latvijā atrastie piemēri”. Lektore – profesore Lolita Fūrmane.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Lolita Fūrmane ir daudzu zinātnisku publikāciju autore, kuras interešu lokā ir renesanses perioda un Eiropas klasiskās mūzikas mantojums, kā arī vācbaltiešu un latviešu mūzikas vēstures jautājumi.

Lekcija ir noslēguma pasākums brīvmūrniecībai veltītajā ciklā, kurš visu oktobri un novembra sākumā reizi nedēļā tiek rīkots Rīgas Centrālajā bibliotēkā un kurā par brīvmūrniecības izcelsmi, vēsturi, rituāliem un šodienu stāsta paši brīvmūrnieki.  

Līdz 8. novembrim bibliotēkas darba laikā interesenti var iepazīties arī ar Laimdotas Ruģēnas veidoto izstādi “Brīvmūrniecība no sākotnes līdz mūsdienām”.

Jau notikušajos cikla pasākumos interesenti varēja noklausīties filozofa un brīvmūrnieka Andra Ruģēna lekciju par brīvmūrniecības organizācijas vēsturi, pazīstamākajiem dalībniekiem, struktūru un simboliku, noskatīties īsfilmas par brīvmūrniecību, noklausīties profesora Gvido Straubes lekciju “Brīvmūrniecība un Apgaismības laikmets Latvijā”, profesora Valda Pīrāga lekciju “G. F. Stenders un brīvmūrniecība Kurzemes hercogistē”, kā arī filozofa Andra Ruģēna lekciju “Brīvmūrniecība un mistiskās organizācijas” krievu valodā.
 
Ieeja bez maksas

Kontaktinformācija bibliotēkā 67037124