Līdz ar LU Bibliotēkas nedēļas norisi bibliotēkā Kalpaka bulvārī apmeklētājiem būs iespēja redzēt trīs izstādes. Jau no 13.aprīļa būs apskatāmi mākslinieka un LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēja Olafa Muižnieka jaunākie darbi izstādē “Olafs Muižnieks. Zīmējumi”.

17. aprīlī atklās bibliotekāres Sarmītes Vaļkas fotogrāfiju izstādi “Zibsnis mirklī”. Fotogrāfijās parādīta bibliotēka Kalpaka bulvārī – tās īpašie mirkļi, greznās telpas, ikdienas notikumi un pasākumi.

Bibliotēkas nedēļas laikā izstādē “Bibliotēku dārgumi” tiks piedāvāta jauna papildināta ekspozīcija. Šī izstāde veidota, sveicot LU 95. gadadienā, un tajā vienkopus apskatāmas LU Akadēmiskās bibliotēkas un LU Bibliotēkas kultūrvēsturiskās bagātības. Jaunajā ekspozīcijā varēs apskatīt LU speciālās kolekcijas, kas kādreiz piederējušas izcilajiem Latvijas Universitātes profesoriem – Ernestam Felsbergam, Pēterim Šmitam, Embrikam Strandam, kā arī eksponātus no profesora Jēkaba Lautenbaha rokrakstu kolekcijas.

Bibliotēkas nedēļā notiks vairāki konkursi, kuros varēs saņemt vērtīgas balvas. Visās nozaru bibliotēkās risināsies konkurss “Kādam, Tavuprāt, ir jābūt superbibliotekāram”, kura laikā apmeklētāji būs aicināti uzzīmēt un uzrakstīt savu atbildi uz šo jautājumu. Savukārt LU Bibliotēkas profilā sociālajos tīkos (facebook.com/bibliotekalu un twitter.com/InfoBibl) norisināsies konkurss “Izstāžu bums 2014”. Tā ietvaros no 13.-17.aprīlim LU Bibliotēkas facebook profilā tiks publicēts jautājums par notikušajām izstādēm. Ik viens aicināts sekot līdzi LU Bibliotēkai sociālajos tīklos, jo LU Bibliotēkas nedēļas noslēgumā izlozēsim uzvarētāju, kas iegūs balvu – divas biļetes uz mūzikas festivālu “LABA DABA”.

Mācību nodarbībās “Veselīgs treniņš smadzenēm – pavasara īpašais piedāvājums” interesenti varēs apgūt datubāzu platformas Web of Science un Scopus, kā arī Proquest, JSTOR, Taylor&Francis un arī vairākas e-grāmatu platformas. Nodarbības notiks no 13. līdz 16.aprīlim bibliotēkā Kalpaka bulvārī. Mācību laiks plānots atbilstoši dalībnieku vēlmēm. Mācībām iespējams pieteikties šeit.

15. aprīlī plkst. 15.00 zinātnes entuziasti aicināti piedalīties jauno zinātnieku seminārā “Plaģiātisma mašīna un citi pētniecības pavērsieni”.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 19 institūtos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Šobrīd Torņakalnā top LU Akadēmiskais centrs – Baltijā modernākais augstākās izglītības un zinātnes komplekss, kurā tiks izvietotas fakultātes, zinātņu centri un ar zinātni un studijām saistīta infrastruktūra.

Papildu informācija:

Sindija Iesalniece
LU Bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 28656010
E-pasts: sindija.iesalniece@lu.lv