Starp grāmatas ielasītājiem ir arī kāda neredzīga darbiniece. Dzimšanas dienā būs arī redzes invalīdiem pielāgota izstāde par bibliotēkas 55 darba gadiem, t.sk., ieskats bibliotēkas logo izveides pirmsākumiem.

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēka 23. martā pulksten 15.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu Rīgā, kur mīļā un draudzīgā gaisotnē tiks atzīmēta bibliotēkas 55 gadu jubileja. Par godu tai, bibliotēkas darbinieki ir ielasījuši jaunu audiogrāmatu “Zelta pasakas”, viena no kurām ir arī neredzīga darbiniece, kas stāstu ierunāja, lasot tekstu Braila rakstā ar pirkstiem.

 

Dzimšanas dienas moto ir: Viss sākas ar pasakām! Ikviena izglītota cilvēka dzīve sākas ar bērnībā vecāku priekšā lasītām pasakām, vēlāk tās jau lasīja pats, bet noslēgumā tās jau tiek lasītas priekšā saviem bērniem. Pasakas ir arī fantāzijas un radošās domāšanas attīstības pamatā. Jo vairāk tiek lasītas pasakas, jo bagātīgāka un inovatīvāka iztēle piemīt cilvēkam.

 

Dzimšanas dienas ietvaros bibliotēkā tiek atklāta arī izstāde “Latvijas Neredzīgo bibliotēkai — 55”. Šoreiz tā ir pielāgota arī neredzīgiem izstādes apmeklētājiem, jo tās svarīgo informāciju var noklausīties audio ierakstā. Tāpat interesi izraisa iespēja iepazīties kā tapa bibliotēkas logo.