Tādējādi vienlaikus darbu sāks ēkas pirmie stāvi (vispirms Reģistratūra un garderobe ātrijā), kur pusgadu norisinājās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē notikumi.

Sniedzot ieskatu LNB darbībā pēc prezidentūras un jauno pakalpojumu, pirmos lasītājus sagaidīs un uzrunās LNB direktors Andris Vilks un LNB Pakalpojumu departamenta vadītāja Anda Lamaša.

Pasākuma laikā, klātesot šefpavāram Dāvim Kancānam un viņa komandai, apmeklētāji tiks iepazīstināti arī ar aktualitātēm saistībā ar Gaismas pils restorāna darbību, piedāvājumu un nosaukumu.

Līdz ar Latvijas prezidentūras noslēgumu LNB ir uzsākusi pakāpenisku pārkārtošanās procesu, lai atsāktu darbību ierastajā režīmā – atkal izmantojot Konferenču centru un tehniskās telpas –1. stāvā, Ziedoņa zāli, izstāžu zāles, reģistratūru un garderobi 1. stāvā un lasītavu telpas Mezonīna un 2. stāvā. Prognozējams, ka pārkārtošanās varētu ilgt aptuveni divus mēnešus.

Paredzēts, ka laika gaitā apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi jauni pakalpojumi un iespējas – piemēram, restorāns, Latvijas Universitātes Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra bibliotēkas lasītava, interneta lasītava, nakts lasītava, īpaši aprīkotas darba vietas cilvēkiem ar redzes traucējumiem, elektroniskie informācijas ekrāni u.c. Vienlaikus neiztrūkstoši Gaismas pilī ir kultūras notikumi – līdz ar jūlija otro pusi interesenti tiks regulāri aicināti uz dažādu tematiku un formātu norisēm (izstādēm, lekcijām, koncertiem, kino vakariem), šādi turpinot īstenot LNB ēkas radošo potenciālu.

Informējam, ka līdz 31. augustam LNB strādās pēc vasaras darba laikiem:

P., Sv.   slēgts
O., C.   9:00–17:00
T., Pk.   12:00–20:00
S.   10:00–17:00

Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītava un SBA, SSBA sestdienās nestrādās.
 
Uzziņas:
Tālr. 67806110 / e-pasts: konsultants@lnb.lv

 
Reģistratūra:
Tālr. 67806135 / e-pasts: registratura@lnb.lv

Laipni gaidīsim Jūs Latvijas Nacionālajā bibliotēkā!