Šogad tā tiks veltīta tādiem tematiem kā autortiesības, digitālais kultūras mantojums, zinātniskā komunikācija, inovācijas un jaunākās tehnoloģijas. Pasākumā piedalīsies ap 400 delegātu no 37 pasaules valstīm (tostarp no Austrālijas, ASV, Indijas, Izraēlas, Lielbritānijas, Kanādas, Krievijas).

Eiropas Zinātnisko bibliotēku asociācija (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche – LIBER) ir lielākā nacionālo un akadēmisko bibliotēku apvienība Eiropā, kurā ir vairāk nekā 400 kultūras, izglītības un zinātnes organizāciju. Asociācija jau 42 gadus katru vasaru rīko starptautiskās konferences kādā no Eiropas valstīm. 2012. gadā LIBER valde pieņēma lēmumu, ka 43. konferencei ir jānotiek Rīgā.

Latvijas galvaspilsēta kā norises vieta šim starptautiski nozīmīgajam notikumam tika izraudzīta, gan pateicoties faktam, ka Rīga ir 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, gan arī tādēļ, lai veicinātu Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas – Gaismas pils starptautisko atpazīstamību.

Daļēja konferences tiešraide būs pieejama tiešsaistes režīmā tīmekļa vietnē: http://liber2014.wp.lnb.lv/ Lūgums ņemt vērā, ka konferences tiešraide tiks nodrošināta konkrētos laikos.

Pasākumu organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka un LIBER kopā ar nodibinājuma “Rīga 2014” projekta “Par starptautisku kultūras konferenču organizēšanu” atbalstu.

Papildu informācija: http://liber2014.lnb.lv/.

Konferences programma