Preses konferencē piedalīsies Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, LNB direktors Andris Vilks, LNB Pakalpojumu departamenta direktore Anda Lamaša, LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks un citi LNB darbinieki.

No 12. līdz 15. jūnijam LNB rīkos īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu jeb kaskāžu sēriju, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Gaismas pili – gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs – katru dienu tematiski izceļot kādu no stāviem un tā saturu.

“Gaismas pils atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks šī gada 29. augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu. Vēlamies, lai plašs interesentu loks iegūtu iespēju savlaicīgi iepazīties ar ēku un tās interjera lieliskajām īpašībām, savām acīm redzētu, kā notiek iekārtošanās process visos stāvos, kā arī uzskatāmi aptvertu Nacionālās bibliotēkas plašo darbības lauku un nozīmi. Apmeklējot Gaismas pili šajās dienās, ikvienam būs iespēja ielūkoties mirklī pirms starta,” stāsta LNB direktors Andris Vilks.

Lūdzam ierasties savlaicīgi!

Ieeja bibliotēkā pa galvenajām durvīm.