Šajā pasākumā bērniem būs iespēja demonstrēt pašu izveidoto karnevāla tērpu par mīļākās grāmatas tēmu, saņemt balvas, klausīties koncertu, piedalīties Gaismas pils iepazīšanas spēlē, radošajās darbnīcās un citās izzinošās aktivitātes.

Tā kā jaunajai bibliotēkas ēkai ir spēcīgs metaforiskais un vizuālais tēls, kas iekļauj atsauces uz latviešu tautas teikās minēto Stikla kalnu, kā karnevāla simboliskie vadmotīvi izmantoti elementi no Raiņa lugas „Zelta zirgs”, kurā Antiņš jāja Stikla kalnā modināt dusošo princesi Saulcerīti. Tādējādi arī Gaismas pilī bērni ar savu gudrību un bibliotēkas Gudro palīdzību piedalīsies Saulcerītes modināšanā.

Vēl ikvienai grāmatas mīlošai ģimenei ir iespēja iesaistīties kopīgajā projektā!

Laipni aicinām pieteikt savu ģimeni karnevāla gājienam 8. septembrī (pasākuma sākums paredzēts plkst. 11:30 Rātslaukumā. Notikuma ilgums – līdz plkst. 17:00), piedalīties svētkos, saņemt balvas un apliecināt savas radošās spējas:

http://ej.uz/Piesakies_karnevalam

Aktuālākā informācija par karnevālu “Gribu iet uz bibliotēku!”: www.draugiem.lv/karnevals-lnb/, kā arī LNB mājaslapā www.lnb.lv.

Pasākuma programmu un scenāriju publicēsim karnevāla gājiena “draugiem.lv” lapā un LNB mājaslapā. Lūdzam sekot līdzi informācijai!

Aicinām arī mediju pārstāvjus sniegt atbalsta karnevāla gājiena atspoguļošanā pārstāvētajos medijos!

 
Papildu informācija:
karnevals@lnb.lv
Tālr.: 26472501 (Augusts Zilberts)