Akcijā piedalās visi Latvijas muzeji: ikviens ir aicināts tos apmeklēt, lai ieraudzītu sev saistošo un pastāstītu par to arī citiem – draugiem, paziņām, sociālo tīklu sekotājiem. Akcijas mērķis ir popularizēt kultūras mantojumu, kas glabājas Latvijas muzejos, un veicināt to atpazīstamību.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekam nepieciešams profils sociālajā tīklā Facebook vai Instagram.  Akcijas galvenā platforma ir sociālā tīkla Facebook lapa www.facebook.com/apcelolatvijasmuzejus, bet šajā gadā savus stāstus var publicēt arī Instagram kontā.

 
Apmeklējot kādu no muzejiem, dalībniekam savā Facebook profila laika līnijā jāievieto fotogrāfija no apmeklētā muzeja un jākomentē piedzīvotais, redzētais un uzzinātais. Facebook ziņai jāpievieno norāde @Apceļo Latvijas muzejus un jāatzīmē atrašanās vieta vai arī jāieraksta konkrētā muzeja nosaukums, piemēram, @Limbažu muzejs. 

 

 Instagram kontā visiem stāstiem noteikti jāpievieno mirkļbirka #apcelolatvijasmuzejus, kā arī konkrētā muzeja mirkļbirka, piemēram, #lnmm vai #madonasmuzejs. Ar akcijas nolikumu un uzdevumiem var iepazīties Latvijas Muzeju biedrības mājaslapā www.muzeji.lv/lv/must-see/.

 

Lai būtu vieglāk izvēlēties, uz kurieni doties, ir iespēja izmantot Latvijas Muzeju biedrības izveidoto karti: http://ej.uz/apcelomuzejus.


Kā norāde par dalību akcijā muzejos būs izvietota akcijas “Apceļo Latvijas muzejus!” pazīšanas zīme jeb logo.


Uzvarētājus noteiks, izvērtējot dalībnieka atraktivitāti un aktivitāti, apmeklējot muzejus un ievietojot ierakstus vismaz par 5 apmeklētiem muzejiem.


Šogad balvu fondā ir brīvbiļetes no dažādiem Latvijas muzejiem, piemēram, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Daugavpils M.Rotko mākslas centra, I.Ziedoņa muzeja u.c. Tāpat ir iespēja laimēt radošās nodarbības grupai līdz 10 cilvēkiem Memoriālo muzeju apvienības muzejos, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, Oskara Kalpaka muzejā “Airītes”, Talsu novada muzejā, muzeju izdevumus un katalogus, kā arī specbalvas no Latvijas Muzeju biedrības.


Iepazīsim Latvijas muzejus un caur to izzināsim vietējo vēsturi, tradīcijas un kultūru!