“Mūzu akadēmijas” nodarbības ir veidotas, lai sniegtu ieskatu Kultūras akadēmijas bakalaura studiju virzienos, kuros studenti tiks uzņemti 2013. gada vasarā, kā arī ļautu interesentiem savlaicīgi novērtēt, vai izvēlētā studiju joma atbilst viņu interesēm.

 

Lai dalībniekiem būtu iespēja iepazīt arī otru akadēmijas daļu, “Mūzu akadēmijas” nodarbības šogad norisināsies teātra studijā “Zirgu pasts”, Dzirnavu ielā 46. Pagājušajos gados notika šī nama rekonstrukcijas darbi un atjaunotais Zirgu pasts durvis vēra 2012. gada 1. septembrī, kļūdams par pirmo skatuves mākslas studijām speciāli rekonstruēto un aprīkoto ēku Latvijas valsts vēsturē.

 

Šogad “Mūzu akadēmija” piedāvā iespēju apmeklēt trīs dažādu starpkultūru sakaru lekcijas: īso kursu itāļu tradīcijām bagātajā kultūrā lekcijā “Benvenuti in Italia”, uzzināt par Latvijas un Polijas gadsimtiem senajiem kultūras sakariem lekcijā “Par tautu, kas sievietēm rokas skūpstot”, kā arī piedalīties praktiskā un ar kinomākslas citātiem paspilgtinātā lekcijā “Starpkultūru un valodu sakari Latvija – Vācija/Nīderlande gadsimtu gaitā un šodien”. Tāpat būs iespēja arī palauzīt galvu, nodarbojoties ar kultūras teorijas jautājumiem lekcijā “Kultūras jēdziena interpretācijas iespējas”, vairāk saprast kultūras menedžmentu un socioloģiju, apmeklējot nodarbību “Pētījumu un pasākumu menedžmenta prakse kā studiju procesa daļa: riski un ieguvumi” un piedalīties ar audimateriāliem bagātinātā sarunā “Kā pētīt teātri un kino?”.

 

“Mūzu akadēmijā” visas nodarbības ir bezmaksas, taču svarīgi ir iepriekš pieteikties. Lai to izdarītu, ir jātrod mājas lapas: www.lka.edu.lv sadaļa “Gribu studēt LKA”.