Latvijas  Banka aicina izteikt viedokli, kura no aizvadītajā gadā tapušajām eiro kolekcijas monētām ir visizcilākā. Balsojums notiek no 7.aprīļa līdz 27.aprīlim. Aptaujas rezultāti tiks paziņoti 25.maijā. Visas pareizi un pilnīgi aizpildītas anketas piedalīsies izlozē un 19 izlozes uzvarētāju saņems kādu no aptaujai nominētajām sudraba un zelta monētām.

Tiek uzsvērts, ka Latvija var lepoties ar savu naudas zīmju dizainu un vairāk nekā 20 gadu laikā šajā jomā sasniegto, jo Latvijas nauda, kuras monētas un banknotes darinājuši vairāk nekā 50 izcilāko Latvijas mākslinieku, iekļauta Latvijas kultūras kanonā un daudzas monētas ieguvušas balvas starptautiskos konkursos. Šīs monētas iestādes, uzņēmumi un iedzīvotāji uzskata par lielisku dāvanu, kas popularizē Latvijas kultūru, mākslu un inovatīvu dizainu.

Viens no sudraba un zelta kolekcijas monētu uzdevumiem ir stāstīt cilvēkiem Latvijā un ārvalstīs par būtiskiem notikumiem Latvijas vēsturē, personībām, sasniegumiem kultūrā un filozofiskām kategorijām. Katras monētas vēstījums ir lakonisks un ietilpīgs. Tas tapis intensīvā radošā darbā, ko vada Latvijas Bankas monētu dizaina komisija, kurā kopā ar Latvijas Bankas speciālistiem darbojas Latvijā pazīstami mākslas un kultūras eksperti un mākslinieki.