Sanāksmes pirmajā dienā ievadvārdus teica Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš.

 

Turpinājumā ieklausījāmies Valmieras domes Kultūras, sporta un tūrisma pārvaldes vadītājas Daces Jases ieskatā par norisēm Valmierā, Vidzemes Augstskolas administratīvās prorektores Ivetas Putniņas stāstījumā par Vidzemes Augstskolu un Vidzemes Augstskolas rektora Gata Krūmiņa vēstures skicēs Latvijas valsts simtgades priekšvakarā.

 

Šogad par norises vietu pavasara sanāksmei izvēlēta Valmieras integrētā bibliotēka, jo rudenī svinēsim 10 gadu jubileju. Atskatā uz kopīgi pavadītajiem gadiem, pārdomās par šodienas norisēm un nākotnes izaicinājumiem ar viesiem dalījās Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne, Vidzemes Augstskolas bibliotēkas direktore Evita Lantrāte un Valmieras bibliotēkas direktores vietniece Vita Ziediņa.

 

Nākotnes perspektīvas un izaicinājumu tēmas aplūkošana tika turpināta arī sanāksmes otrajā dienā, iepazīstot Vidzemes Augstskolas Zināšanu un Tehnoloģiju centru un piedaloties lekcijā/seminārā par bibliotēkām un ANO ilgtspējas attīstības mērķiem, ko vadīja interešu pārstāvības un komunikācijas eksperts Kaspars Rūklis (raksta titulbildē – lektora sagatavotie atraktīvie materiāli dalībniekiem).

 

Paldies par tikšanos! Kā atzina viena no Valmieras integrētās bibliotēkas kolēģēm: tā bija kā gatavošanās svētkiem un viesu uzņemšana! 

 

FOTO