Viņa ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Audio – vizuālās mediju mākslas nodaļas maģistrantūru. Sindija ir piedalījusies vairākās izstādēs.

 

Baložu vidusskolēni ar interesi klausījās par latvju zīmju un simbolu skaidrojumu un pielietojumu mūsdienās.

 

Māksliniece uzsvēra, ka ir svarīgi gan saglabāt tradīcijas, gan atrast arvien jaunus paņēmienus folkloras elementu izmantošanā. Neparasts bija viņas skaidrojums par pekli, vilkati, balto zalkti.  Sindija bija tērpusies pašas veidotā apģerbā ar PEKLEs logo. Mākslinieces skatījumā PEKLE ir ļoti darbīga vieta. Visu laiku tur kaut kas cepas, vārās, top.

 

Skolēnus iepriecināja atbilde, ka Sindija pievērsusies mākslai, pateicoties datorspēlēm.

 

Veiksmīga sadarbība Sindijai ir izveidojusies ar folkloras un seno cīņu kopu “Vilkači”. Youtube var noklausīties viņu izpildīto dziesmu „Izkaptiņa”, kurai animācijas autore ir māksliniece Sindija Mačtama. “Izkaptiņa” ir netipiska Jāņu tautasdziesma, kas nestāsta ne par alu, sieru vai papardes ziedu, bet runā par nopietnākām tēmām – saikni ar senčiem, iekšējo cīņu un nobriešanu, aizsardzību.

 

Baložu pilsētas kultūras namā apskatāma Sintijas Mačtamas izstāde ”Saknes debesīs”. Izstādes nosaukuma izvēlē galvenais faktors bijis simboliska pagātnes un nākotnes sasaiste, jo saknes simbolizē esošo mantojumu, savukārt debesis ir garīguma joma. Zeme un materiālās vērtības mainās, bet garīgais mantojums ir tas, uz kuru paļauties varam arī modernajā pasaulē.

 

Izstāde ir aplūkojama līdz 30.novembrim!

 

Foto no pasākuma šeit.