Projekts saņēma mērķprogrammas finansiālo atbalstu 1400 EUR apmērā. Šos līdzekļus tiek plānots izlietot Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konferences organizēšanai 2014.gada 18.-19.septembrī un ceļojošās fotoizstādes “Latgales bibliotekārs – radošuma avots” sagatavošanai, kas tiks atklāta konferences laikā. Lai sagatavotu fotoizstādi, tiks izsludināts konkurss, kas dos iespēju saņemt foto darbus no visas Latgales un izveidot kolorītāku ekspozīciju. Fotoizstāde “Latgales bibliotekārs – radošuma avots” projekta darbības laikā tiks izstādīta arī Rēzeknē un Preiļos, bet vēlāk pēc pieprasījuma to varēs apskatīt visi interesenti.   

 

Mūsdienu bibliotekārs ir ne tikai gaismas nesējs savā pilsētā, novadā un pagastā, bet arī profesionālis, kuram nemitīgi jāpapildina savas zināšanas un prasmes. Ilgus gadus Latgales bibliotekāri nav pulcējušies kopā uz plašākām konferencēm. Tas ir ļoti nepieciešams, lai veicinātu bibliotēku darbinieku profesijas prestižu, paaugstinātu darba kapacitāti, motivētu jauniem izaicinājumiem un kopīgā saskarsmē pētītu Latgales bibliotēku darba problēmas. Šogad LCB plāno atjaunot tradīciju un rudenī organizēt Daugavpilī Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konferenci, plānots Daugavpilī uzņemt 60 konferences dalībniekus. Konferences laikā tiks risināti Latgales bibliotēkām nozīmīgi jautājumi, nozares profesionāļi sniegs daudzpusīgus priekšlasījumus, notiks diskusiju cikls par bibliotekārā darba aktuālākajiem jautājumiem. Konferences dalībniekiem tiks piedāvāta arī bagāta kultūras programma: Daugavpils valsts teātra izrādes “Dabaseibys pūdarneica” apmeklējums, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apmeklējums, kā arī Daugavpils mālu mākslas centra apmeklējums.

Šis projekts tiek realizēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un A/S Latvijas valsts meži finansiālu atbalstu.