Projekta laikā sešās Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs Daugavpils ģimenēm ar trīsgadīgiem bērniem tiek piedāvāts īpašs pasākumu cikls. Mazuļi tiek iepazīstināti ar bibliotēku, tajā pieejamajām grāmatiņām un spēlēm, rosinot interesi par grāmatām un lasīšanu un dāvājot pieredzi par bibliotēku kā par lielisku vietu jautrai, saturīgai un patīkamai laika pavadīšanai.

 

18. aprīlī visās LCB filiālēs notika projekta pirmā nodarbība “Aš-aši-ašāki/ Šurp tekat bērniņi”, kurā piedalījās 46 ģimenes.

 

Jaunbūves bibliotēkā bērni un viņu vecāki ar improvizētu “vilcieniņu” ceļoja pa bibliotēku, iepazinās ar krājuma izkārtojumu vismazākajiem lasītājiem un veidoja krāsainas grāmatzīmes.

 

Ceriņu bibliotēkā bērni kopā ar vecākiem pētīja grāmatas par dzīvniekiem, atdarināja dzīvnieku valodu, piedalījās kustību rotaļās, noskatījās multiplikācijas filmu un izbaudīja patīkamo bibliotēkas gaisotni.

 

Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” mazie pasākuma apmeklētāji pārtapa par “Zirņa bērniem no Raiņa grāmatiņas un devās ceļojumā pa bibliotēku, pārvietojoties pa “zirņu taku”. Ceļojuma laikā mazie tika iepazīstināti ar bibliotēkas piedāvātajām iespējām.

 

Piekrastes bibliotēkā Grāmatu karaliene kopā ar bērniem ceļoja pa Grāmatu pili, stāstot par bibliotēku un grāmatām. Bērni apmeklēja Gudro Grāmatu parku, apskatīja Lielo Grāmatu ielu, pa ceļam palīdzēja aizmāršīgajam Pūcim saskaitīt savus radiniekus. Pasākuma dalībnieki paciemojās arī pie žurkas Matildes, kur minēja skaņas no skanošajām grāmatām, pēc tam apstājās Grāmatu pļaviņā, lai atpūstos un iepazītos. Pasākuma izskaņā bērni pievienojās kuplajai Pūču ģimenei un saņēma Grāmatu starta dalībnieku nozīmītes.

 

Pārdaugavas bibliotēkā mazie projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar bibliotēku un tajā pieejamo grāmatu klāstu. Bērni meklēja grāmatu varoņiem atbilstošās pasakas, mācījās pareizi likt grāmatas atpakaļ plauktos, kā arī izvēlējās sev grāmatiņu līdzņemšanai.

 

Gaismas bibliotēkā projekta dalībnieki devās ceļojumā pa brīnumaino pasaku pasauli, talkā ņemot grāmatas un interaktīvas spēles. Pasākuma izskaņā bērniem tika piedāvāta dziesmiņa/multene “Joka pēc alfabēts” un bērnu grāmatu apskats.

Projekta “Grāmatu starts” pasākumi turpināsies arī maijā. Dalībniekus gaida daudzas interesantas aktivitātes Daugavpils publiskajās bibliotēkās.