Ceturtdienu rītos, pulcējoties kopā, tika smelta iedvesma ikdienas gaitām daudzveidīgos daiļdarbu sižetos, izzināti grāmatu apvāršņu noslēpumi, kā arī piedzīvots tikšanās prieks.

 

Bibliotēkas remontdarbu laikā lietotāju apkalpošana nenotika, tādēļ jūnijā lasītveicināšanas programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” ietvaros tika organizēti nevis pieci, bet trīs pasākumi.

 

Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītā tematiskā pasākumā “Esi vesels un laimīgs!” bērni guva vērtīgas atziņas un noderīgas zināšanas par šīs dienas svētku simboliem un svinēšanas tradīcijām pasaulē.

 

Tematiskā pasākuma un radošo darbnīcu “Visi bērni ir mākslinieki” laikā programmas dalībnieki pārliecinājās, ka māksla ir spēka un prieka avots cilvēka ikdienā. Līgo svētku un Jāņu dienas noskaņās bērni baudīja mākslas burvību, paužot fantāzijas lidojumu pašu meistarotā svētku noformējumā.  

 

Literārā ceļojuma daudzveidība tika izdzīvota pasākumā “Lai tik līst!” Piedaloties jaunu zināšanu un iemaņu pilnveidē – skaļi lasot daiļdarbus par pilītes ceļojumu dabā, izspēlējot kustību rotaļas – programmas dalībnieki iejutās gan pētnieku, gan mākslinieku lomā.

 

Lasītveicināšanas programma turpināsies arī jūlijā un augustā. Gaidām jaunus domubiedrus ceturtdienās no plkst. 11.00 līdz 13.00.


Visas vasaras garumā Bērnu bibliotēka “Zīlīte” piedāvā tematiskus pasākumus arī bērnu un jauniešu vasaras nometņu grupām. Jūnijā nometņu grupām tika piedāvāti jaunāko un populārāko grāmatu apskati un radošā darbnīca “Ēnu teātris bibliotēkā”.

Lai ikkatrs brīdis šajā vasarā kļūst sajūtām bagātāks – saredzēsim, saklausīsim un piedzīvosim!