Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Lasītāju klubiņš uzsāk savu trešo darbības gadu ar tikšanos ciklu “Mūsējie”, kas veltīts Latvijas simtgadei. Šai ciklā mēs tiksimies ar mūsu novada iedzīvotājiem, kuru brīvprātīgā darbība atstāj pēdas mūsu novada dzīvē.

Mēs visi zinām un ikdienā arī lietojam frāzi no Antuāna de Sent- Ekziperī grāmatas “Mazais princis”, ko Lapsa teica Mazajam princim: “Mēs esam atbildīgi par tiem, ko pieradinām”. Šajā klubiņa tikšanās reizē runāsim par atbildību pret dzīvo radību –dzīvnieku. Ne velti suns, kaķis vai cits dzīvnieciņš ir mājdzīvnieks ar uzsvaru uz “māj” – tātad piederošs pie mājas, pie saimnieka, tātad par viņu rūpējas atbildīgs cilvēks, kas sagādā dzīvniekam piemērotus dzīves apstākļus. Cik atbildīgi mēs esam, ja pie piecstāvu mājām un dārziņos ir klaiņojošo kaķu kolonijas, ja ik pa brīdim pa Līvāniem skraida kāds bēdīgs suns?

 

Inita Klindžāne pastāstīs par dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ingato“ darbību, par klaiņojošo kaķu sterilizācijas projektu, par māju meklēšanu bezsaimnieka kaķiem un kaķēniem un citām dzīvnieku aizsardzības problēmām.

 

Aicinām uz pasākumu visus , kuri interesējas par dzīvnieku aizsardzības problēmām un iespējām tās risināt!