Ikviens ir aicināts izvēlēties mīļāko grāmatu, piemērotāko vietu, uzaicināt lasāmbiedrus un dalīties lasītpriekā piektdien, 29. maijā, no plkst.12.15 līdz plkst.12.20 no jebkuras vietas Latvijā vienuviet lasot katrs savu līdzpaņemto grāmatu vai e-grāmatu lasītājos. Tie, kas grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst.12.00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna, profesora Andra Grīnfelda un Apgāda “Zvaigzne” vadītājas Vija Kilblokas uzruna Esplanādē pie Raiņa pieminekļa plkst.12.00, lai plkst.12.15 dotu startu Lasīšanas dienas piecām minūtēm visā Latvijā.

Lai piedalītos Lasīšanas dienā, pirmkārt, katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata; otrkārt, jāizvēlas lasīšanas vieta; treškārt, jāuzaicina draugus un radus uz kopīgu lasīšanu; ceturtkārt, jādalās lasītpriekā piektdien, 29. maijā, no plkst.12.15 līdz plkst.12.20 no jebkuras vietas Latvijā; piektkārt, ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās lasīšanas Twitter ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanas uz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau trešajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Tie, kas Twitter vēlas pavēstīt citiem par savu dalību Lasīšanas dienā, var izmantot mirkļbirku #LatvijaLasa un publicēt tviterierakstu “Es piedalīšos Lasīšanas dienā 2905. pl.12.00. #LatvijaLasa”, pastāstot, arī kādu grāmatu un kur lasīs, lai arī citi lasītgribētāji var piebiedroties ar savu mīļāko lasāmvielu.

Par lasīšanas dienu

Lasīšanas diena ir daļa no ESF projekta “Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei”, ko īstenoja LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un IZM Valsts izglītības un satura centru. Plašāk: www.atbalsts.lu.lv.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 19 institūtos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Šobrīd Torņakalnā top LU Akadēmiskais centrs – Baltijā modernākais augstākās izglītības un zinātnes komplekss, kurā tiks izvietotas fakultātes, zinātņu centri un ar zinātni un studijām saistīta infrastruktūra.

 

 
Papildu informācija:
Gunta Kraģe, Dr.sc.admin.
LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna palīdze
Tālr.: 67034004; 29408743
www.ppmf.lu.lv