Latvijas Neredzīgo bibliotēka 11. novembrī aicina uz interesantu un aizkustinošu Lāčplēša dienas pasākumu “Svecīšu aizdegšana Strazdumuižā. Mēs savai Latvijai”. Pasākums sāksies ar bērnu zīmējumu galeriju “Mana Latvija” un dokumentālās filmas “Jaunatne Latvijas Brīvības cīņās” seansu. Turpinājumā no Strazdumuižas parka Juglā sāksies lāpu gājiens, kas noslēgsies pie Latvijas Neredzīgo bibliotēkas, kur tiks aizdedzināts ugunskurs un noliktas svecītes. Pasākumu īpašu darīs literārā konkursa “Es savai Latvijai’ uzvarētāju apbalvošana. Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

 
Ir ļoti svarīgi veidot pielāgotus svētkus, lai tajos kopīgi varētu piedalīties ikviens un radīt pasakainu svētku noskaņojumu, neaizmirstamas atmiņas un prieku par padarīto. Strazdumuižas ciematā dzīvo cilvēki ar īpašām vajadzīgām, kuri arī ir sabiedrības daļa un vēlas piedalīties Lāčplēša dienas svinībās kopā ar citiem, tāpēc Latvijas Neredzīgo bibliotēka aicina to darīt kopā, jo mums visiem ir kas kopīgs — sajūtas!

 

 11. novembrī bibliotēka piedāvās visiem pieejamu un interesantu svētku programmu:

 

 Plkst. 15.00 Keramikas izstrādājumu izstādes un zīmējumu galerijas “Mana Latvija” atklāšana, kā arī dokumentālās filmas “Jaunatne Latvijas Brīvības cīņās” seansa sākums.

 Plkst. 17.00 Pasākuma vadītājas uzruna Strazdumuižas parkā Braila ielā 5.

 Plkst. 17.10 lāpu gājiena sākums.

Plkst. 17.50 lāpu gājiena noslēgums teritorijā pie bibliotēkas Strazdumuižas ielā 80, kur tiek aizdedzināts ugunskurs.

 

Pasākuma laikā dalīs siltu tēju, lai uzturētu mundrumu un patīkamas sajūtas.

Pasākumu finansiāli atbalsta Rīgas dome.

 

Informējam, ka pasākums tiks fotografēts/filmēts un materiāli bibliotēkas darbības reklamēšanas nolūkos var tikt izvietoti publiskajā vidē. Ja nevēlaties, ja jūs tiekat fotografēts, lūgums pirms pasākuma par to informēt rīkotājus. 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Dinija Bite

“Svecīšu aizdegšana Strazdumuižā. Mēs savai Latvijai” producente

Tālr.: 27554134

E-pasts: dinija.bite@neredzigobiblioteka.lv