2018. gada 29. novembrī plkst. 16:30 Gētes institūta Rīgā (Torņa iela 1 (ieeja no Klostera ielas)) notiks Kristīnas Dunkeres grāmatas “Pirms viņš to izdara atkal” lasījums un diskusija. Piedalās: Kristīna Dunkere, Pārsla Bukša un Rozīte Katrīna Spīča. Pasākums notiks vācu un latviešu valodā ar sinhrono tulkojumu. Ieeja bez maksas


Kristīnas Dunkeres jauniešu kriminālromāna “Pirms viņš to izdara atkal” centrā ir ļoti sāpīga tēma – seksuālā vardarbība un tās radītās traumas. Tēma, par kuru ir grūti runāt un kas reti tiek publiski apspriesta. Pārliecībā, ka šai problēmai jāpievērš uzmanība, Gētes institūts Rīgā aicina jauniešus un vecākus satikt vācu rakstnieci, kura pievērsusies šai smagajai tematikai, noklausīties kriminālromāna fragmentus un piedalīties diskusijā, kurā rakstniecei pievienosies psiholoģe Pārsla Bukša un pasākuma vadītāja Rozīte Katrīna Spīča.


Grāmatas “Pirms viņš to izdara atkal” varoņi ir 14-16 gadus veci jaunieši, un katrs no viņiem savā veidā saskaras ar seksuālās vardarbības izraisīto traumatisko pieredzi. Autore šo smago problēmu aplūko no dažādiem rakursiem – parāda situācijas, kurās uzbrucējs var nolūkot savu upuri, viņa tuvošanās stratēģijas, pazīmes un sajūtas, kas var liecināt par draudošām briesmām, apraksta uzbrukumu – meiteņu nolaupīšanu un sekojošo vardarbību, kā arī izglābšanos.


Autore romānā iztirzā arī ļoti būtiskos jautājumus par to, vai un kādā veidā iespējams pārvarēt seksuālās vardarbības radītās fiziskās un psiholoģiskās traumas, kādu palīdzību var sniegt tuvinieki un draugi, vai no vardarbības cietušie vēl spēs izveidot attiecības, izjust mīlestību.


Šī pavisam noteikti nav tikai “meiteņu grāmata”, jo parāda problēmas daudzos aspektus, arī kļūdas un iespējamos risinājumus.

Papildus informācija par pasākumu un grāmatu

Lasījums un diskusija notiek projekta “Aktuālā tēma / Kriminālliteratūra /” ietvaros: www.goethe.de/latvija/krimi


Papildu informācija:
Zigrīda Murovska

Tālr.: +371 67508190

E-pasts: zigrida.murovska@goethe.de