2017.gada 10.aprīlī noslēdzās konkurss Dobeles novada “Lasošākā klase” un ir apkopoti tā rezultāti. Šogad tajā piedalījās 28 klases no 9 Dobeles novada skolām.
Visus iesniegtos konkursa materiālus izvērtēja žūrijas komisija, kurā piedalījās pārstāvji no Kultūras un Sporta pārvaldes, Izglītības pārvaldes un Dobeles novada Centrālās bibliotēkas.
Tika piešķirts:
1.vieta – 150 eiro transporta izdevumiem klases ekskursijai – Dobeles sākumskolas 4. a klasei un 4. b klasei
2.vieta – 120 eiro transporta izdevumiem klases ekskursijai – Dobeles 1. Vidusskolas 4. a klasei un 3. b klasei
3.vieta – 100 eiro transporta izdevumiem klases ekskursijai – Dobeles 1. vidusskolas 1. c klasei un Dobeles sākumskolas 2. a klasei
Žūrijas veicināšanas balvas tika piešķirtas Mežinieku pamatskolas 6.klases aktīvajiem konkursa dalībniekiem un Dobeles Kristīgās pamatskolas 5.klases skolniekam Emīlam Karpim.
Un tā, 2.maija agrā rītā Lana, Gundega, Brigita un Vita no Dobeles novada Centrālās bibliotēkās devās pasniegt balvas aktīvajiem konkursa “Dobeles novada Lasošākā klase” dalībniekiem un laureātiem. Tika iepriecinātas visas 9 dalībskolas – Dobeles 1.vidusskola, Dobeles Valsts ģimnāzija, Mežinieku pamatskola, Lejasstrazdu sākumskola, Gardenes pamatskola, Penkules pamatskola, Krimūnu pamatskola, Dobeles Kristīgā pamatskola un Dobeles sākumskola.
Bija patiess prieks, ka bibliotēka bija gaidīta katrā skolā un gaidītāju acīs mirdzēja patiess prieks.
Noslēgumā Dobeles 1.vidusskolas direktores Ģ.Zabaštas atzinības vārdi – “Lasīt ir stilīgi, paldies bibliotēkai par brīnišķigo konkursu!”