Konferenci organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas Informācijas un dokumentācijas terminoloģijas apakškomisiju.


Latvijas simtgades gadā konferenci iecerēts veltīt bibliotēku nozares un saskarnozaru terminoloģijas vēsturiskajai attīstībai; izvērtēt paveikto, iezīmēt nākotnes perspektīvas. Konference sniegs iespēju tikties vairāku paaudžu terminoloģijas darba speciālistiem un interesentiem, dalīties pieredzē, apmainīties ar idejām, veidot jaunus kontaktus.


Ar savu skatījumu par terminoloģijas darba aktualitātēm, sasniegumiem un mūsdienu izaicinājumiem pieredzē dalīsies arī kolēģi no Igaunijas un Lietuvas, kā arī pārstāve no Eiropas Savienības Padomes Ģenerālsekretariāta Tulkošanas dienesta Latviešu valodas nodaļas, kura plašāk iepazīstinās ar tulkotāju darbu Eiropas Savienības iestādēs un terminoloģijas nozīmi tulkojumu kvalitātes nodrošināšanā.


Konferences mērķauditorija: bibliotēku nozares un saskarnozaru speciālisti, studenti un citi terminoloģijas darba interesenti. Dalība konferencē – bez maksas.


Programma

Pieteikšanās: aizpildot elektronisku pieteikšanās veidni līdz 1. oktobrim.

 
Kontaktinformācija:

Evija Vjatere evija.vjatere@lnb.lv

Inese Kazāka inese.kazaka@lnb.lv

Inta Virbule inta.virbule@lnb.lv