2017. gada 6. oktobrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3) notiks konference “Bibliotēku nozares un saskarnozaru terminoloģija: teorija un prakse”. Konferenci organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas Informācijas un dokumentācijas terminoloģijas apakškomisiju.

 

Konference iecerēta, lai iepazīstinātu bibliotēku un saskarnozaru speciālistus ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas un tās apakškomisiju darbu, informētu par Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas Informācijas un dokumentācijas terminoloģijas apakškomisijas un tajā pārstāvēto organizāciju (Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Universitātes, Latvijas Nacionālā arhīva) veikumu, veicinātu izpratni par terminu pieņemšanas un apstiprināšanas kārtību. Konference sniegs iespēju satikties terminoloģijas darba speciālistiem un interesentiem, apmainīties ar idejām, veidot jaunus kontaktus.

 

Konferences tēmas:

  • Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas un saskarnozaru apakškomisiju darbība;
  • Terminoloģijas pakalpojumi un resursi;
  • Bibliotēku nozares un saskarnozaru terminoloģijas problemātika.

 

Konferences programma: 

https://www.lnb.lv/sites/default/files/media/aktualitates/Biblioteku-nozares-un-saskarnozaru-terminologija_programma.pdf

 

Pieteikumus dalībai konferencē lūgums sūtīt līdz 25. septembrim uz e-pastu Inesei Kazākai (inese.kazaka@lnb.lv(link sends e-mail)) vai Intai Virbulei (inta.virbule@lnb.lv(link sends e-mail)).