Antra Vīksne Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā beigusi profesora Arņa Zandmaņa klavieru klasi. Paralēli pedagoģiskajam un klavieru nodaļas vadītājas darbam Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, strādā par koncertmeistari Latvijas Mūzikas akadēmijā un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā.

Normunds Vīksne Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā absolvējis profesora Venta Zilberta klavieru klasi. Pašlaik ir Akadēmiskā darba prorektors un profesors Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Antra un Normunds Vīksnes kopā sāka muzicēt jau studiju laikā profesoru Guntas Sproģes un Māra Švinkas vadībā. Abi mūziķi dueta specialitātē ieguvuši mākslas maģistra grādu. Meistarību pilnveidojuši meistarkursos “Academia Baltica” (profesors Hosē Ribera, Dānija) un meistarklasēs pie profesoriem Lisas Pohjolas (Somija) un Helmuta Olafa (Vācija).

Mūziķi koncertējuši ASV, Anglijā, Francijā, Polijā, Kanādā, Krievijā, Lietuvā, Somijā, Spānijā, Zviedrijā. Klavieru duets ar panākumiem piedalījies starptautiskos kamermūzikas festivālos Probaltica, Mariu Klavirai, klavieru duetu festivālos Siauliai ’95, ’97, ’99, Pianisma zvaigžņu festivālā Liepājā, Starptautiskajā Baha festivālā u.c.

Par latviešu komponistu jaunrades veicināšanu un aktīvu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs Antrai un Normundam Vīksnēm 2001.gadā piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā – Lielā mūzikas balva.

Klavieru dueta repertuārā iekļautie sacerējumi ir  stilistiski  un žanriski  daudzveidīgi. Koncertos atskaņoti A.Solēra, V.A.Mocarta, F.Šūberta, J.Brāmsa,   K.Debisī, F.Pulenka, O.Mesiāna, T.Ķeniņa un daudzu citu komponistu darbi. Dueta sniegumā skanējuši latviešu skaņražu R.Kalsona, J.Karlsona, S.Mences, A.Vecumnieka, I.Zemzara, D.Aperānes, I.Mežaraupa, arī citu komponistu darbu pirmatskaņojumi. Lielākā daļa no tiem ir veltījumi Antrai un Normundam Vīksnēm.

 
Svētdienas koncertā Pārventas bibliotēkā skanēs Andra Vecumnieka, Antonīna Dvoržāka un Franča Šūberta skaņdarbi.

Ieeja uz koncertu bez maksas.